Mam na stronie formularz zapytania i plik mail.php. W zasadzie po wciśnięciu "Wyślij" być może powinna być uruchamiana procedura czy jest podany prawidłowy mail oraz czy wiadomość posiada treść. U mnie tego nie ma, ale właśnie stąd bierze się moje zapytanie. Otóż, można rzec "dla jaj

Sytuacja jest o tyle ciekawa, że jeśli ktokolwiek wyśle formularz w stanie takim jakim jest na stronie po wejściu na nią (czyli w polu wiadomość jest tekst: "napisz zapytanie" a w polu mail: "twój mail" to nie kasując tych danych, w takim wypadku przychodzi do mnie na pocztę wiadomość z tymi właśnie tekstami, czyli jest de facto inna niż pusta wiadomość. Aby wysłać pustą wiadomość, należy po prostu skaskować teksty w odpowiednich polach formularza.
Tak więc przypuszczam, że są to jakieś boty, które generują wiadomości z mojej strony, pytanie po co one to robią i jak się ich wyzbywać, oraz jakie to niesie zagrożenie w tej chwili dla mnie. Strona jest ogólnie statyczna a jedyny plik serwerowy to właśnie mail.php
Dodam tylko, że te puste wiadomości przychodzą najczęściej w godzinach nocnych (ok 2-4 rano).
Dzięki z góry za odpowiedź
linki do materiałów byłyby dla mnie również bardzo pomocne.
Pozdro.