W jaki sposób odczytać w php źródło przekierowania na naszą stronę? Innymi słowy strona a przekierowuje na stronę b, jak na stronie b sprawdzić adres strony a? Uprzedzę, że HTTP_REFERER nic nie zwraca.
potreb
22.01.2012, 14:26:23
A szukałeś w internecie? Nie ma idealnej metody, albo ci zwraca pusty albo coś tam masz tylko nie wiadomo czy referer jest prawdziwy.
untorched
22.01.2012, 14:57:57
Jeśli chcesz odczytywać adres wcześniejszej strony, to jeśli chodzi tylko o takie działanie w obrębie twojego skryptu, to użyłbym sesji.
zdemotywowany
22.01.2012, 15:24:31
Cytat(untorched @ 22.01.2012, 14:57:57 )
Jeśli chcesz odczytywać adres wcześniejszej strony, to jeśli chodzi tylko o takie działanie w obrębie twojego skryptu, to użyłbym sesji.
Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post. Może dojdzie do Ciebie, że on szuka źródła przekierowania "na naszą stronę". Jak myślisz, czy to ma zasięg w obrębie jego skryptu?
untorched
22.01.2012, 15:31:09
Skoro tak bezsensownie chcesz mnie uświadamiać, że nie do końca zrozumiałem o co mu chodzi, to może z łaski swojej zająłbyś się jakąś pomocą w rozwiązaniu tego problemu. Pytanie nie jest dokładnie sprecyzowane, więc starałem się pomóc jak mogłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.