Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]PHP a nawiasy - który gdzie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ktoosiu
cześć
Uczę się PHP (po raz kolejny, ale tym razem mam więcej zapału:D)
ale mam problem który mi sprawia wiele problemów przy pisaniu skryptów (takich tam do nauki - co mi wpadnie do głowy to staram się napisać):
otóż często mi się mylą nawiasy () z []. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć który nawias kiedy się umieszcza?
dzięki
lobopol
[] właściwie tylko do tablic są używane, a () do funkcji i warunków
ktoosiu
ok dzięki
i jeszcze jedno pytanie:
Czy są jakieś znaczące różnice między echo " " a echo' ' ? wiem że w tym pierwszym można bezpośrednio wyświetlać zmienne (co nie jest zbyt szybkim rozwiązaniem), obsługuje więcej znaków i można wstawiać dodatkowe znaki. są oprócz tego jakieś różnice?
strife
Cytat(ktoosiu @ 9.02.2012, 17:59:10 ) *
ok dzięki
i jeszcze jedno pytanie:
Czy są jakieś znaczące różnice między echo " " a echo' ' ? wiem że w tym pierwszym można bezpośrednio wyświetlać zmienne (co nie jest zbyt szybkim rozwiązaniem), obsługuje więcej znaków i można wstawiać dodatkowe znaki. są oprócz tego jakieś różnice?

Tutaj masz wyczerpującą odpowiedź na swoje pytanie: http://stackoverflow.com/questions/3446216...e-string-in-php. Poza tym co masz na myśli mówiąc, że obsługuje więcej znaków?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.