Cytat(by_ikar @ 26.02.2012, 20:18:09 )

Piszesz że w meta masz ustawione kodowanie, a u siebie takiego czegoś nie widzę:
http://dl.dropbox.com/u/36249378/screeny/flash-cash.org.png dodatkowo, czemu to wszystko jest takie przesunięte? Pierwszy znaki jakie muszą się znaleźć w dokumencie, to jest właśnie "definicja" tego jaki to jest dokument, czyli w twoim przypadku html. Ale u ciebie pierwsze znaki to białe znaki. Druga sprawa. Używasz składni xhtml'o podobnej (zamykanie pojedynczych tagów, takich jak meta, input, br, img etc) jednocześnie nie definiując stosownego doctype. Poprawnie kodowanie działa w przeglądarkach, dlatego że one mają zazwyczaj domyślnie ustawione jakieś kodowanie i przestawiają swoje domyślne kodowanie w przypadku kiedy takie kodowanie zdefiniujesz w nagłówkach, bądź w sekcji head w przypadku html. Jak zajrzysz sobie w źródło, to masz tam straszne krzaki:
http://dl.dropbox.com/u/36249378/screeny/flash-cash.org2.png Kolejną i już ostatnią rzeczą, to jest umieszczanie całego javascriptu w sekcji head. Nie przeszkadza ci to że ten javascript ma tam aż kilka set linijek? Umieść to w osobnym pliku i dołącz go.. To samo tyczy się stylów css, umieszcza się takie rzeczy w head, w specyficznych sytuacjach, a twoja sytuacja raczej nie jest tą specyficzną.. A jednak jeszcze na koniec się przyczepię używania tabelek jako struktury strony. Nie do tego one służą, a służą do wyświetlania danych tabelerycznych..
krzaki o ktorych mowisz, to kawalki komentarzy do softu includowanego... nie pisanego przeze mnie... jak mam niby nakazac czytanie kazdego kawalka w innym kodowaniu... jak ktos inny nie kozystaf z utf, to co mam poprwiac po nim recznie?

skoro i tak ten komenatrz sie nigdzie nie wysweitla?
biale znaki wynikaja z tego, ze ten kod html generowany jest z php... i zeby miec przejrzystac kodu (moc cos tam znalezc) to jest jak jest

czesc css i js na stronie wynika z tego, ze kiedys system na ktorym stoi strona tak zostal pomyslany i pozniej nikt tego nie zmienial... bo dziala... ale nie sadze by na kodowanie mialo to wplyw...
tak samo z tabelkami... wynika z historii systemu... kiedys sie to pewnie zmieni, ale poki co jest jak jest... dzieki za wszystkie uwagi... w sumie to wszystko wiedzialem, tylko zawsze jest cos wazniejszego do zrobienia... ale rozumeim, ze na bledna interpretacje kodowania wplywu to nie ma?

pozdrawiam,
k.