Jest bardzo wiele poważnych argumentów.
Po pierwsz nie masz formatowania. Nie widać struktury, nie ma wcięć.
Przy tworzeniu HTMLa należy zadbać o to aby był widoczny, jego struktura była przejrzysta.
Jeśli div zawiera diva to powinno, a nawet musi to wyglądać tak:
Kod
<div>
Treść zewnętrznego diva
<div>
Treść zagnieżdżonego diva
</div>
</div>
Zauważ, że pisząc cały kod w PHP to jest niemożliwe. Potem jak ktoś będzie czytał Twój kod, za cholere nie będzie się potrafił odnaleźć w bazgrołach.
Jeszcze gorzej, jak używa jakiegoś IDE jak NetBeans albo Eclipse, które samo formatuje HTML.
Tak stwarza problemy. I to duże
- brak widoku na strukturę HTMLa
- nieczytelność dla kogoś, kto będzie kontynuował Twój projekt
- brak pewności, że HTML jest zgodny ze standardami (żadne znane mi IDE nie parsuje stringów w PHP jako HTML), natomiast cały HTML wpisywany bezpośrednio do pliku jest parsowany (sprawdzany i przetwarzany przez IDE). IDE sprawdza go pod kątem poprawności z zadeklarowanym DTD. Więc jeśli używasz XHTMLa i zapomniałaś zrobić slasha na końcu <br /> to Ci wyskoczy błąd. W HTMLu 4.01 nie wyskoczy bo ta wersja nie wymaga tego.
Ale żeby moja krytyka była konstrukywna

, pisz kod w taki sposób:
Kod
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<!--Pętla foreach-->
<?php foreach ($wpisy as $wpis): ?>
<div>
<?php echo $wpis['tresc']; ?>
<div>
<?php echo $wpis['autor']; ?>
</div>
</div>
<?php endforeach; ?>
<!-- KONIEC Pętla foreach-->
<!-- Instrukcja warunkowa if-->
<?php if ($userLoggedIn): ?>
<a href="wyloguj">Wyloguj</a>
<?php else: ?>
<?php echo boxLogowania(); ?>
<?php endif; ?>
<!-- KONIEC Instrukcja warunkowa if-->
</body>
</html>
Zwróć uwagę na to, jak to zostało napisane. Nie ma tutaj haczyków , kod jest logiczny i przejrzysty.
Tyle mogę Ci powiedzieć na wstępie, jeśli będziesz starać się naśladować dobre standardy kodowania, to zrozumiesz jak ważne są niektóre podejścia
(zauważ też na przykład, że nazywam swoje zmienne w standardzie szczególnie biorąc pod uwagę wielkość liter