Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nauka PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GuruNetYT
Opanowałem do perfekcji html,css,jquery .

Ile muszę poświęcić na naukę php?
O PHP niewiem nic, niemam o nim zielonego pojęcia.

Ile trzeba przeznaczyć czasu na jakieś kursy php z internetu, można jakieś stronki z dobrymi kursamí.
KotWButach
Dość ciekawe pytanie przy założeniu że wydajność każdej osoby jest inna. Problemem nie jest sam język a umiejętność myślenia w kreatywny sposób i dostęp do wiedzy nie tylko z książek i filmów ale i rozmów z programistami, koderami czy też bywania na meetingach. Co do korzystania z manuala kwestia wprawy bo jest świetnie opisany.
pedro84
Z tą perfekcją to bym nie przesadzał.

Ile czasu potrzebujesz na naukę PHP? Ilość czasu jaki na to poświęcisz * zapał / smykałkę.
poli25
pół roku i przeczytałem biblie php5 & mysql ale najlepsze skrypty sa na you tube użytkownik phpacademy obejrzyj je a zrozumiesz phpa
GuruNetYT
Dzięki na pewno obejrze większość jego tutków.

Moja nauka myślę że oprze się tylko na dostępnych informacjach w internecie.

Książek nie lubię czytać, choć nauka php z książek ciekawie by się czytało, bo nie nudziło by.
Ale jednak książki nie wchodzą w grę.

Postawie na tym że będę uczył się z dostęnych informacji w necie i będę się coś bawił w składanie krok po kroku i nauczę się również na własnych błędach.

Jakie możecie polecić mi strony,kursy darmowe w sieci?
Czekam na jakieś propozycje.
adgad
Polecam stronkę
http://php.praktyka.prv.pl/
Autor na przykładach omawia php, co jest dla mnie olbrzymim plusem smile.gif
skowron-line
php.net twoim przyjacielem.
viking
Najważniejsze podczas nauki, to żeby nie korzystać z przestarzałych kursów. Zaczniesz podglądać kursy dla PHP4 które nie mają odniesienia do realiów współczesnych i wyrobisz sobie złe nawyki na przyszłość. Najlepszym oczywiście kursem jest php.net. Zobacz http://devzone.zend.com/6/php-101-php-for-...olute-beginner/
xxdrago
Ja się, rok uczyłem i jak to mówią próbami i błędami. Naucz się jakiś podstaw postaw sobie jakiś cel i realizuj biggrin.gif Ja , aż się sam dziwie ze tak mi teraz wychodzi... smile.gif A jak się wciągniesz i zaczniesz pisać to jest to "coś" czego , żadna gra PC nie dostarczy... Potem jak już ogarniesz podstawy to piszesz piszesz i wychodzą projekty...
GuruNetYT
A jeśli można jest polska wersja php.net?

Jakieś aktualne dobrze wytłumaczone, od podstaw po sam koniec.
I oczywiście dobre polskie.
szczypmen
Jest w pewnej małej części przetłumaczona (głównie dokumentacja PHP), ale nic poza tym. Trzeba pomóc w tłumaczeniu, to będzie więcej polskiej treści wink.gif

PS: Witam na vortalu smile.gif
GuruNetYT
Mówisz o php.net?
Gdzie tam masz polską treść?
viking
Tam gdzie sobie klikasz na zmianę języka na polski. Tak mnie zastanawia. Jakim cudem "do perfekcji" opanowałeś te wszystkie technologie jeśli angielski jest dla ciebie problemem? W programowaniu bez tego języka się nie obejdziesz.
lobopol
Czytając twoje inne posty widzę, że nie opanowałeś do perfekcji css/jQuery pamiętaj, że php jest znacznie trudniejsze
i-skrypty.pl
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=195036&hl=

do perfekcji smile.gif
szczypmen
Polecam przetestować Podręcznik PHP na Wikibooks. Ukończony w ~70% na oko, kto chce mógłby pomóc uzupełniać. wink.gif
Nawet w planach mają rozdział o bezpiecznym programowaniu w PHP.

Jeszcze blog o PHP/MySQL na About.com warty przejrzenia - ale to tylko anglojęzyczny zasób.

Jeszcze jest PHP Cookbook na O'Reilly Commons.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.