Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cookies i aliasy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kowalikus
Czesc!

Mam problem z ciasteczkiem, pliki php ustawiajace cookies mam na serwerze: domena.pl/cos_tam/cos_tam

Cała strona oparta na ramkach jest na serwerze 2_domena.pl posiada jeszcze alias www.cos.prv.pl do pewnej ramki wczytuje strone która zapisuje ciasteczko mam problem bo nie wiem co wpisac w setcookie (codzi o parametr domain) aby to dobrze chodzilo

Probowalem i nie wiem co jest grane...

1. <?php
  2. setcookie(&#092;"sonda\", \"1\", time()+1800, \"/\", \"www.cos.prv.pl\");
  3. ?>

Jesli ni zdefi niuje dwóc ostatnich parametrów to cookies dziala prawidlowo jesli odwołam sie z tego pierwszego adresu.

Troszke to zamotałem, ale liczę na pomoc...
BENY_PL
Przyłączam się do pytania tongue.gif.
Miałem taką strukturę na serwerze.

Kod
index.php
|
|-php
   |-ankieta
      |-ciacho.php
      |-test.php

plik ciacho.php wyglądał tak

1. <?php
  2. setcookie(&#092;"dodany\", \"tak\", time()+3600*24);
  3. ?>

i zawartość ciasteczka widział tylko plik, który był umieszczony w tym samym folderze co ciacho.php w tym wypadku był to plik test.php w folderze ankieta.

A co musiałbym wpisać by także plik index.php mógł go odczytać??
Kowalikus
Czy ktos jest w stanie nam pomóc czy jest to niewykonalne??
Kinool
moze tak:
  1. <?php
  2. setcookie(&#092;"nazwa\", \"wartosc\", time()+3600*24,'/','mojadomena.pl');
  3. ?>

wiecej w MANUALU
BENY_PL
Kinool manual to pierwsza rzecz do której spoglądam jak czegoś nie wiem. Problem w tym że nie wiemco mam wpisać w tym parametrze.
Jeśli w domenę wpiszę ".pl" to co to wtedy cookie będzie dostępne dla wszystkich stron kończących się na ".pl"? Czyli dla "onet.pl", "beny.pl"? A czy jeżeli wpisze ".lodz.pl"? to czy cookie będzie dostępne dla stron takich jak "www.beny.lodz.pl", "xxx.lodz.pl"? A co jeżeli chce żeby mógłje odczytywać folder na jakimś serwerze np o takim adresie : "http://www.xx.xx.pl/beny/beny_2" questionmark.gif
Nie mam pojęcia blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.