Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z wyswietlaniem linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miszqa
  1. <?php
  2.  
  3. $link = &#092;"<a href=\"$katalog_kartki/card.php?id=$data_uplywu\\">Kliknij aby zobaczyc</a>\";
  4.  
  5. $emailtext = &#092;"
  6. Hallo $odbiorca,
  7. $nadawca (e-mail wysy&sup3;aj&sup1;cego) przys&sup3;a&sup3; panu elektroniczn&sup1; kartk&ecirc; z &iquest;yczeniami.
  8. Kliknij ponizszy link aby zobaczyc kartke:
  9. ------------------------------------------------------
  10. &#092;".$link.\"
  11. ------------------------------------------------------
  12. Kartka bedzie przechowywana 14 dni.
  13. Z serdecznymi pozdrowieniamin&#092;";
  14. mail(&#092;"$email_odbiorcy\", \"$odnosnik\", \"$emailtext\",\"From: $email_nadawcy\");
  15.  
  16. ?>

tak wyglada fragment skryptu. Teraz dlaczego wysylajac linka nie wyswietla mi na poczcie poprawnie tylko cala linie jakby to nie mial byc link?questionmark.gif
BENY_PL
Cytat(miszqa @ 2004-07-29 00:16:00)
Teraz dlaczego wysylajac linka nie wyswietla mi na poczcie poprawnie tylko cala linie jakby to nie mial byc link?questionmark.gif

Nie wiem o co ci chodzi ale podejrzewam że że poprostu cały tekst wiadomości wyświetla ci się w jednej lini? Czy tak?

Jeśli tak to na końcu każdej lini twego tekstu dodaj "\r\n" a jak to nie pomoże to samo "\n".
jbiz
jemu chodzi o to ze nie wyswietla html-a
poszukaj na forum..
miszqa
jakbym znalazl na forum to bym nie pytal
Liko
Musisz dać odpowiedni nagłówki, że to nie jest zwykły tekst (text/plain) tylko html (text/html). W manualu masz to ładnie pokazane na przykładzie.
hwao
http://www.kess.snug.pl/deus.php3?show=25
miszqa
no dobra z tym ze nie lapie tego lekko bo link u mnie zawarty jest w wiadomosci wiec jak mialbym sie do tego odniesc? czy ustawienie header wystarczy tylko pozniej jak sie do tego dowolac w tresci wiadomosci na przykladzie zaprezentowanego przeze mnie listingu questionmark.gif?
Guest
patrze ze temat nie zostal opisany.
Koles poprostu ma w tresci mejla zmienna ktora jest linkiem ale ten link nie jest wyswietlany jako link tylko jako tresc i jak zastapic tresc linkiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.