Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Jak odczytać zmienną z js w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ArturEales
witam mam problem z odczytaniem zmiennej w php oto kod: w js

1. function downloadlink(file)
  2. {
  3. document.getElementById('downloadurl').href = file;
  4. }

jak pobrać adres i do php ?
tolomei
Słowo klucz: AJAX.

Powodzenia smile.gif
ArturEales
biggrin.gif thx a zapodasz przykładowym kodem albo stronka z przykładem jak to zrobić biggrin.gif z tego co wyszukałem można sobie ułatwić sprawę używając JQuery... a ja sie jeszcze nie bawiłem anie JQuery ani ajaxem biggrin.gif i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać tongue.gif
prowseed
jeej Twoją stronką z przykładem powinien być google.pl
Wystarczy ładnie zapytać, najlepiej po angielsku

Słowo klucz numer dwa: jquery ajax sample

Powodzenia
tolomei
To w takim razie powinieneś poduczyć się jQuery i wtedy przejść do funkcji $.ajax().
Kursów jest bardzo dużo na pewno coś wybierzesz.
To nie jest taka rzecz, którą ja Ci mogę napisać, Ty zrobisz ctrl+c, crtl+v i zadziała.

Z wielką chęcią bym pomógł bardziej.
Pozdrawiam
ArturEales
biggrin.gif ok ok czytam czytam i się zastawiam.... Jeśli dobrze rozumuje to muszę wysłać zmienną z js za pomocą post albo get i odebrać w php tak ? Tylko pytanie czy mogę to zrobić nic nie klikając od razu wchodzę na stronę x.php i zostaje wysłane zapytanie i odebrana odpowiedź...
peter13135
Tak, możesz to zrobić. Chociaż.. nie wiem po co chcesz to zrobić.
mls
Cytat(ArturEales @ 31.03.2012, 23:06:24 ) *
Tylko pytanie czy mogę to zrobić nic nie klikając od razu wchodzę na stronę x.php i zostaje wysłane zapytanie i odebrana odpowiedź...

Odpowiadając na pytanie: możesz.

(hint: body onload="...")
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.