thx a zapodasz przykładowym kodem albo stronka z przykładem jak to zrobić z tego co wyszukałem można sobie ułatwić sprawę używając JQuery... a ja sie jeszcze nie bawiłem anie JQuery ani ajaxem i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać
prowseed
31.03.2012, 21:47:16
jeej Twoją stronką z przykładem powinien być google.pl Wystarczy ładnie zapytać, najlepiej po angielsku
Słowo klucz numer dwa: jquery ajax sample
Powodzenia
tolomei
31.03.2012, 21:55:30
To w takim razie powinieneś poduczyć się jQuery i wtedy przejść do funkcji $.ajax(). Kursów jest bardzo dużo na pewno coś wybierzesz. To nie jest taka rzecz, którą ja Ci mogę napisać, Ty zrobisz ctrl+c, crtl+v i zadziała.
Z wielką chęcią bym pomógł bardziej. Pozdrawiam
ArturEales
31.03.2012, 22:06:24
ok ok czytam czytam i się zastawiam.... Jeśli dobrze rozumuje to muszę wysłać zmienną z js za pomocą post albo get i odebrać w php tak ? Tylko pytanie czy mogę to zrobić nic nie klikając od razu wchodzę na stronę x.php i zostaje wysłane zapytanie i odebrana odpowiedź...
peter13135
31.03.2012, 22:09:21
Tak, możesz to zrobić. Chociaż.. nie wiem po co chcesz to zrobić.
mls
31.03.2012, 22:09:38
Cytat(ArturEales @ 31.03.2012, 23:06:24 )
Tylko pytanie czy mogę to zrobić nic nie klikając od razu wchodzę na stronę x.php i zostaje wysłane zapytanie i odebrana odpowiedź...
Odpowiadając na pytanie: możesz.
(hint: body onload="...")
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.