Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Czy bezwzględnie trzymać się zasady działania strony bez włączonego javascript?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
czychacz
czy podczas tworzenia strony bezwzględnie powinno się trzymać zasady mówiącej o tym, że strona powinna działać także po wyłączeniu JavaScript w przeglądarce? do tej pory tworzyłem kod, który tylko w niewielkiej części korzystał z tego języka. teraz chciałbym pójść naprzód i trochę z nim pokombinować.
Magic WWW
Ja praktycznie w każdym projekcie używam dużej ilości kodu jQuery. W przypadku wyłączenia przez użytkownika obsługi Javascript jest na górze dla niego stosowna informacja, że strona może działać nieprawidłowo.
Niktoś
Cytat
czy podczas tworzenia strony bezwzględnie powinno się trzymać zasady mówiącej o tym, że strona powinna działać także po wyłączeniu JavaScript w przeglądarce

Niby się powinno się trzymać tej zasady,jednakże są elementy bez których nie da się obejść bez js-lub jest to bardzo trudne.
Ja się trzymam trochę innej zasady aby uzyskać w pełni dynamiczną stronę,mianowicie niech nie działa użytkownikowi strona bez js i w konsekwencji tego iż wyłączył js nie będzie prowadziło to do jakichś fatal errorów w aplikacji.
Strona nie będzie działać i tylko tyle.
Samokodziarz
Jak najbardziej tak. To nie jest kwestia tego, że ktoś sobie wyłączył JS i może to w każdej chwili zmienić.

Ludzie przeglądają teraz internet na najróżniejszych urządzeniach: komputerach, smartfonach ale też na prostych telefonach z operą mini czy na czytnikach ebooków. Zmuszając ich do korzystania z zaawansowanych funkcji JS w wielu przypadkach praktycznie uniemożliwiasz im przeglądanie strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.