Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego wywala błąd Parse error: syntax error, unexpected '(' in
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dobols
Jak w temacie
Po rejestracji nowego użytkownika wywala błąd
Parse error: syntax error, unexpected '(' in /home/sites/o/ob/obd/obddiag.za.pl/forum/includes/functions_messenger.php on line 446

oto ta linijka powiedzcie mi co jest źle

$result = $config('email_function_name')($mail_to, mail_encode($this->subject), wordwrap(utf8_wordwrap($this->msg), 997, "\n", true), $headers);
Fifi209
Bo jest to błędy fragment kodu wink.gif Nie wiem kto to pisał, ale trzeźwy raczej nie był.
dobols
A wiesz jak to poprawić?
Czy wstawić więcej kodu
singollo
Po dłuższym zastanowieniu chyba wiem, o co autorowi chodziło. Spróbuj tak:
  1. $emailFunction = $config('email_function_name');
  2. $result = $emailFunction($mail_to, mail_encode($this->subject), wordwrap(utf8_wordwrap($this->msg), 997, "\n", true), $headers);

Ma większą szansę zadziałania, oczywiście, jeżeli w zmiennej $config jest zawarta nazwa funkcji odczytującej konfigurację. Ale rzeczywiście, jest hardcorowa metoda pisania kodu i proszenie się o błąd.
dobols
Ja nie jestem autorem tego kodu
to jest gotowe forum na friko
Nie mam zielonego pojęcia o PHP jakieś 18lat temu pisałem w qbasic ale to nie to samo

teraz pokazuje
Fatal error: Function name must be a string in /home

Mogę wysłać plik
functions_messeger.php
będzie szybciej
Orzeszekk
jak ty nie byles autorem kodu, nie wiesz skad pochodzi i co robi my tez nie wiemy wklejasz jedna linijke i oczekujesz ze ktos ci wywróży dlaczego nie dziala? wklej caly plik i kod tego z czego ten plik korzysta moze cos sie wiecej dowiemy.

ewentualnie wywal ten niedzialajacy szit, zainstaluj joomle+ kunena forum i masz to samo bez męczenia sie.
dobols
A jeśli bym zainstalował inne forum to jak można przenieść posty?
Wiem że to pytanie nie na temat ale...
wookieb
Forum nie parser. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.