Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] przekazanie informacji z innej strony www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dalnet
Witam,
Jestem całkiem zielony więc proszę o pomoc najjaśniej jak się da smile.gif
O to mój problem:
Mam sobie stronę www.wesoil.pl na której jest dostępny newsletter.
Sprzedaję głównie produkty na allegro i chciałbym aby ze strony aukcji allegro można się było zapisać na ten newsletter.

Wiem że pewnie jest to banalnie proste ale ja się zatrzymałem na etapie HTML, o PHP nie mam prawie zielonego pojęcia smile.gif
--
Pozdrawiam
i z góry dziękuję za pomoc!
Karol Wesołowski
grz3s
hmmm... musiałbyś skrypt napisać przyjmujący dane w formacie $_GET, póki co przyjmuje z $_POST. Innymi słowy tak łatwo za bardzo nie będzie
dalnet
Witam,
Pomysł chyba wogóle nie ma szans na realizację ponieważ Allegro blokuje większość kodu html/php/java itp...
Może ma ktoś jakiś pomył ? smile.gif
--
Pozdrawiam
Karol
Posio
Wstawić to w szablon aukcji allegro (gdzie nie można użyć php) będzie cięzko. Możesz zastosować <iframe> jeśli masz ten NEWSLETTER jako panel w jakims wyodrębnionym pliku.
dalnet
To Allegro to jakaś porażka, iframe też nie obsługuje sad.gif
jaslanin
allegro blokuje wiele elementów HTML ze względów bezpieczeństwa, ale niestety inaczej się nie da.

Nie znam się za bardzo na allegro ale:

Stwórz sobie formularz rejestracji do newslettera na swojej stronie, a na allegro zrób obrazek w stylu "Zapisz się do tego newslettera a otrzymasz niesamowity przepis na cośtam" i podlinuj ten obrazek do Twojej strony z rejestracją na newsletter.

Możesz też dać to w wiadomości do kupującego.

(Nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem allegro tj. zapisywanie do newslettera z ich stron czy nie, więc sprawdź żebyś nie został zbanowany)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.