Witam zrobiłem formularz szukania przesyłki po wpisaniu nr przesyłki wyskakuje mi gdzie ona jest imię nazwisko i miejscowość i czy jest w drodze czy nie .Natomiast po wpisaniu byle jakiego nr np. 23345 wyskakuje to samo co niżej tylko ze imie nazwisko typ przesyłki jest puste a chciałbym żeby jak ktoś będzie szukał to żeby wpisywał cały 20-cyfrowy nr nadania( w liście poleconym polskim a w zagranicznym 13 )a jeżeli będzie krótszy żeby wyskakiwał komunikat nieprawidłowy nr nadania , a przy braku takiej przesyłki o takim numerze ( Brak przesyłki o podanym numerze)
Wiem ,że to jest łatwe a ja kombinuje i kombinuje no i du*** blada nic nie wychodzi ... Dziękuję za wszelką pomoc
<form action="" method="get" name="frm_insert" id="frm_insert"> <table width="0" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" id="tbl_insert"> <input name="frmsch" type="text" class="frmfld" id="frmsch"></td> <td><input type="submit" name="btn" id="btn" value="Szukaj"></td>
<?
//wyszukiwanie przesyłki
if($_GET['frmsch'])
{
include 'config.php';
$sql1 = mysql_query("SELECT * FROM przesylki where nr_nadania='".$_GET['frmsch']."' limit 1"); //wyswietlanie wyszukanej przesyłki
?>
<h1>Przesyłka numer:</h1>
<p>
<?=$lista1['nr_nadania']?>
<br><br>
Aderat: <br>
<?=$lista1['imie_adres']?> <?=$lista1['nazwisko_adres']?><br>
<?=$lista1['ulica_adres']?> <?=$lista1['kod_poczt_adres']?><br>
<?=$lista1['miasto_adres']?><br><br>
Typ przesyłki: <?=$_typ[$lista1['typ']]?><br><br>
<?
if($lista1['czy_doreczona'])