spokoloko123
7.06.2012, 19:45:27
Witam,
Chciał bym, żeby po wejściu na stronę od razu wyświetlił się filmik (10s.). Miał by on zakryć całą stronę i po 10s się wyłączyć. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.
Pozdrawiam
-Mika-
6.08.2012, 15:50:11
A wie ktoś może jak usunąć intro ze strony?
Mam stronę internetową, którą kiedyś dla mnie wykonano, intro jest denerwujące i chciałabym je usunąć.
Szukałam informacji na ten temat, ale niestety nic nie udało mi się znaleźć...
kamil4u
6.08.2012, 15:56:45
Zależy jak to zostało zrobione. Potrzeba znacznie więcej infa. Ale najprościej użyj crtl+f( szukaj ) i znaleźć źródło filmiku
-Mika-
6.08.2012, 16:19:28
Cóż... generalnie mam dostęp do panelu AdminDirect, gdzie widzę wszystkie pliki. Widzę to intro w pliku index.html, czyli nazwę filmiku teoretycznie znam i wiem też gdzie on jest, więc mogłabym go usunąć. Ale to wystarczy? I wszystko będzie działać? Strona główna będzie się wyświetlać od razu? W pliku index.html nie ma nic więcej, tzn. nie widzę reszty zawartości strony. Jest też index.php albo code-html.php, gdzie widzę więcej elementów strony. Nie trzeba pozmieniać czegoś w tych plikach, albo gdzieś indziej?
kamil4u
6.08.2012, 16:33:34
Napisz ogłoszenie to może ktoś Ci to zrobi za kilka złoty. Ten ktoś musi mieć dostęp do plików, bo tak z Twojego opisu i braku jakiegokolwiek doświadczenia w robieniu stron nie da Ci się pomóc.
Ew. możesz spróbować metodą prób i błędów. Usunąć coś, sprawdzić co się dzieje i jak się nie udało to wrócić do poprzedniej wersji i tak aż się uda. Tyko zrób sobie kopię.
-Mika-
6.08.2012, 16:45:55
Zdecydowanie popróbuję, kopię już wykonałam. Usunięcie samego pliku z filmikiem spowodowało, tak jak podejrzewałam wyświetlanie pustej, białej strony... Myślę, że trzeba w jakiś sposób wywołać jako stronę początkową stronę główną, tylko nie wiem jak to zrobić. Ale pogłówkuję jeszcze, gdyby ktoś miał jakiś pomysł to słucham.
boro11
6.08.2012, 16:57:06
Podaj adres strony to już pomożesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.