Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: naglowek HTTP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
castor
Jak moge zobaczyc co wysyla w naglowku przegladarka skladajaca pytanie do serwera?

Naglowek odpowiadajacego serwera wiem jak zobaczyc ale nie wiem jak odwrotnie?
Chce zobaczyc co dokladnie wysyla przegladarka do serwera w naglowku i jak jest on zbudowany gdy wysylam cookie lub dane z formularza.
hyper
Są na to dwa sposoby:

1) podsłuchujesz swoją sieć i z tego wyciągasz zapytanie swojej przeglądarki

2) piszesz program nasłuchujący na jakimś porcie i wyświetlający zapytanie przeglądarki (taki prosty serwer www)
castor
a konkretniej?

1)Jak wyciagnac zapytanie??

2)A jak? Ja znam tylko php i to slabo

Moze masz cos takiego?questionmark.gif
kryr
Cytat
2)A jak? Ja znam tylko php i to slabo

Jesli chcesz, wyslij mi mejla - odesle Ci programik nasluchujacy na wybranym porcie. :arrow: xr3x@o2.pl
W php tez mozesz nasluchiwac porty... ale nie polecam takiej zabawy bo czas na zegarze mocno przyspieszy przy takiej robocie... :wink:
castor
Cytat
... ale nie polecam takiej zabawy bo czas na zegarze mocno przyspieszy przy takiej robocie...  :wink:

o co ci tu chodzi? na jakim zegarze??
Wyslij na mojego emaila ustawilem ze go widac.

Dzieki
kryr
Ech, widac pojde moze juz spac ... bredze aaevil.gif
Mac
Cytat
Cytat
... ale nie polecam takiej zabawy bo czas na zegarze mocno przyspieszy przy takiej robocie...  :wink:

o co ci tu chodzi? na jakim zegarze??
Wyslij na mojego emaila ustawilem ze go widac.

Dzieki

Kryr-owi chodziło (chyba) oto, że dużo czasu zajmie takie nasłuchiwanie w php (powoli będzie działało takie nasłuchiwanie). smile.gif
Mistycus
Cytat
Kryr-owi chodziło (chyba) oto, że dużo czasu zajmie takie nasłuchiwanie w php (powoli będzie działało takie nasłuchiwanie). smile.gif

Czy Ty wiesz, co piszesz :?: Przeglądarka wysyła nagłówek w ciągu ułamka sekundy, więc co da długie nasłuchiwanie?
Mac
Cytat
Cytat

Czy Ty wiesz, co piszesz :?: Przeglądarka wysyła nagłówek w ciągu ułamka sekundy, więc co da długie nasłuchiwanie?

Ja to tak zrozumiałem, bo co może znaczyć:
Cytat
... ale nie polecam takiej zabawy bo czas na zegarze mocno przyspieszy przy takiej robocie...   :wink:
Myślałem, że chodzi o to, że w php długo by taka operacja trwała. smile.gif
castor
Ale zescie wygrzebali jeden z pierwszych tematow na tym forum biggrin.gif

Jesli ktos potrzebuje odpowiedzi to polecam:

CommonView
TracePlus32WebDetective
SpyNet
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.