Witam,
Mam dziwny problem. Zrobiłem sobie system newsów i panel edycji do nich ale gdy edytuje to:
gdy wpisuje w kazdej rubryce jakies cyfry to wszystko jest okey tablica sie aktualizuje ale gdy pisze jakies znaki text to nic się nie dzieje

Proszę o jakieś wskazówki

. Oto Kod.
Z panelu:
else if ($_GET['a'] == 'edit'){
echo "<form action='admin.php?pa=managenews&id=".$n['id']."&a=edit&b=save' method='post'>"; echo "Tytuł newsa:<br />"; echo "<input type='text' name='title' value='".$n['title']."'/><br />"; echo "Opis newsa:<br />"; echo "<input type='text' name='name' value='".$n['name']."'/><br />"; echo "<textarea style='width:80%' rows='10' name='content' >".$n['content']."</textarea><br />"; echo "<input type='submit' name='submit' value='Zapisz' />"; }
else if(($_GET['b'])){
$id = $_GET['id'];
$title = $_POST['title'];
$name = $_POST['name'];
$content = $_POST['content'];
if ($_GET['b'] == 'save'){
$save = mysql_query("UPDATE news SET title=$title, name=$name, content=$content WHERE id=$id"); echo "News został zapisany."; echo "<form action='managenews.php'><input type='submit' value='OK' /></form>"; }
}
}
(Tablice mają varchary)
EDIT:
pffff... męczyłem się ale doszedłem....
linia 29:
$save = mysql_query("UPDATE news SET title=$title, name=$name, content=$content WHERE id=$id");
trzeba zmienić na:
$save = mysql_query("UPDATE news SET title='$title', name='$name', content='$content' WHERE id=$id");
Może się przyda komuś, a jak nie to proszę o usunięcie...