Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Początek przy dużych projektach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adi456
Witam,

Mam innowacyjne pomysły na programy działąjące po stronie przeglądarki, potrzebuje osoby które znają te języki, problem w tym że nie wiem jak to zorganizować.

1.myśle że muszę udać się do prawnika, zapytać czy umowami można zabiezpieczyć moje pomysły?

2. jak moge napisać konkretne ogłoszenie nie znając się na tym?

3. i co dalej? jak ustalać stawke? jeżeli to jest duży projekt jak oszacować ilość osób w grupie?

4. Jak oszacować całkowity koszt projektu (chociaż w jakimś przybliżeniu) z reklamą i jak wliczać plany rozwojowe?

Proszę o jakieś przydatne informacje lub przesłanie artykułów związanych z pytaniem

usb2.0
lepiej przybliż swoje pomysły bo może już istnieją lub są słabe
adi456
nawet jeśli już istnieją lub są słabe to i tak jestem gotowy przekazać na ten cel odpowiednią kwote, i rozwijać swoje pomysły
Mephistofeles
Powiedz zatem coś więcej. Bez obaw, ludzi na świecie jest mnóstwo i Twój pomysł zapewne nie jest unikatowy.
adi456
poprostu nie chce ryzykować
wole zainwestować i sprawdzić czy pomysły się przyjmują
Niktoś
Cytat
2. jak moge napisać konkretne ogłoszenie nie znając się na tym?

3. i co dalej? jak ustalać stawke? jeżeli to jest duży projekt jak oszacować ilość osób w grupie?

4. Jak oszacować całkowity koszt projektu (chociaż w jakimś przybliżeniu) z reklamą i jak wliczać plany rozwojowe?

Proszę o jakieś przydatne informacje lub przesłanie artykułów związanych z pytaniem

To jest jakiś żart?Masz pomysły i napisać ogłoszenia nie umiesz.Zapewne nie masz działalności gospodarczej, bo byś punktu 2. nie pisał.Umowy cywilno prawne.Nie będę pisał już o pieniądzach czy stać cię na to-od pomysłów do realizacji jest długa droga, jeśli stać to nie widze przeszkód. Wogóle w czym masz problem? Z napisaniem ogłoszeń dla potencjalnych freelancerów lub firm programistycznych?
uupah5
Cytat(adi456 @ 14.06.2012, 23:53:51 ) *
poprostu nie chce ryzykować
wole zainwestować i sprawdzić czy pomysły się przyjmują

nie ma problemu. Ty masz kasę i pomysł ale nie masz wiedzy jak zrealizować swoje pomysły. Potrzebujesz project managera i z nim podpisujesz umowę w której jest punkt, że nie wykona on w czasie umowy takiego samego projektu dla konkurencji. i tyle. Resztę (wymagany budżet, zasoby, czas) Ci powie project manager.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.