Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS]Automatycznie wysuwany panel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
senior.pol
Witam,
Czy jest jakiś kod, aby po wejściu na strone automatycznie wysunął mi się panel. Teraz trzeba na niego kliknąć, aby się wysunął. Kombinowałem coś z pop-up, ale na marne. Z góry dziękuję za pomoc. oneeyedsmiley02.png
thek
Pytanie... skoro panel wysuwa się po zdarzeniu onclick, to czemu po wejściu na stronę nie wywołasz tego zdarzenia automatycznie? wink.gif Jeśli używasz jQuery to popatrz do czego i jak działa trigger wink.gif
senior.pol
Mam tak:
  1. var supersleight=function(){var root=false;
  2. var applyPositioning=true;
  3. var shim='x.gif';
  4. var shim_pattern=/x\.gif$/i;
  5. var fnLoadPngs=function(){if(root){root=document.getElementById(root);}else{root=doc
  6. ument;}
  7. for(var i=root.all.length-1,obj=null;(obj=root.all[i]);i--){if(obj.currentStyle.backgroundImage.match(/\.png/i)!==null){bg_fnFixPng(obj);}
  8. if(obj.tagName=='IMG'&&obj.src.match(/\.png$/i)!==null){el_fnFixPng(obj);}
  9. if(applyPositioning&&(obj.tagName=='A'||obj.tagName=='INPUT')&&obj.style.position===''){obj.style.position='relative';}}};var bg_fnFixPng=function(obj){var mode='scale';var bg=obj.currentStyle.backgroundImage;var src=bg.substring(5,bg.length-2);if(obj.currentStyle.backgroundRepeat=='no-repeat'){mode='crop';}
  10. obj.style.filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+src+"', sizingMethod='"+mode+"')";obj.style.backgroundImage='url('+shim+')';};var el_fnFixPng=function(img){var src=img.src;img.style.width=img.width+"px";img.style.height=img.height+"px";img.style.filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+src+"', sizingMethod='scale')";img.src=shim;};var addLoadEvent=function(func){var oldonload=window.onload;if(typeof window.onload!='function'){window.onload=func;}else{window.onload=function(){if(oldonload){oldonload(
  11. );}
  12. func();};}};return{init:function(){addLoadEvent(fnLoadPngs);},limitTo:function(e
  13. l){root=el;},run:function(){fnLoadPngs();}};}();supersleight.init();

I jak do tego kodu dorzucić funkcję trigger ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.