Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Nie działa linijka mod_rewrite na serwerze home
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kukix
Witam.

Wgrałem na serwer home plik .htaccess którego zawsze używam i okazało sie, że na home nie chce dziąłac.

Oto wygląd tego kodu:
Kod
RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [L,QSA]

Dlaczego ta ostatnia linijka moze być niepopranie obsługiwana? Pokazuje się błąd 500
z4jc3v
zmiast tego

1. RewriteEngine On
  2.  
  3. RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [L,QSA]

sprobuj dac

1. RewriteEngine On
  2.  
  3. RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [QSA,L]
kukix
Cytat(z4jc3v @ 3.07.2012, 11:03:59 ) *
zmiast tego

sprobuj dac

1. RewriteEngine On
  2.  
  3. RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [QSA,L]

Niestety nie pomogło.. dalej pokazuje się błąd 500
z4jc3v
Moze gdzies jeszcze w innym katalogu masz htaccess?? moze home nie pozwala na wgrywanie swoich .htaccessow questionmark.gif

nie wiem jak jest na home bo nigdy nie korzystalem ale jak masz dostep do hhtp.conf to wklej to :

<Directory "Twoj directoryl">
Options Includes Indexes FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride FileInfo
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
kukix
mam udostepniony katalog na serwerze, podejżewam, że w katalogu głównym może być jakiś plik .htaccess

Może napisze, żeby właściciel konta nadpisał go pustym plikiem, albo żeby go skasował
!*!
Cytat
Nie działa linijka mod_rewrite na serwerze home

To normalne. Radziłbym Ci zmienić hosting, bo oni tam kombinują zawsze z własną kompilacją serwera/php i dużo rzeczy które powinny, nie działają. Zadzwoń na BOK i zgłoś problem, powinni coś z tym zrobić.
IProSoft
Usuń flagę QSA, o ile dobrze pamiętam to użycie tej flagi powoduje błąd na home co jest troszkę absurdalne.
djgarsi
Spróbuj flagę [L,NC].
kukix
Cytat(djgarsi @ 3.07.2012, 12:29:08 ) *
Spróbuj flagę [L,NC].

Ustawiłem flagi
RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [L]
i
RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [L,NC]

nie zwracają błędu, jednak nie przekazują żadnego parametru i zostaje skrypt na stronie głównej :/
!*!
Może ichniejsza ściana płaczu Ci pomoże http://pomoc.home.pl/bazawiedzy/zagadnienia/c118 przejrzyj też podmenu.
I co się dzieje gdy nie dodasz flag

Cytat
RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1

albo
Cytat
RewriteRule ^([a-z0-9]).php$ index.php?d=$1
kukix
Niestety nic z tych rzeczy nie pomaga. Obłsuga home.pl zgłosiła, że tego typu przyjazne linki nie dziąłają u nich poprawnie, wiedza o tym i będą próbowac coś z tym zrobić.
Na chile obecną ich serwery mają problemy z tym mechanizmem, nie dziąła on poprawnie mimo iż jest to standard HTACCESS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.