abde
17.07.2012, 02:40:49
Witam,
Szukam najlepszego rozwiązania. Mam system newsów z panelem admina, gdzie przy dodawaniu treści newsów używam edytora TinyMCE wraz z uploaderem zdjęć/obrazów. Podobnie rzecz ma się z polem gdzie dodaje obrazek zewnetrzny do newsa, robie to w oddzielnej textarea. A więc używam dwóch różnych textarea, jednego do treści, drugiego do obrazka zewnetrznego na stronie głównej. W obu przypadkach dołączam TinyMCE. Czy jest jakiś lepszy sposób, żeby dodawać obrazek zewnętrzny nie używając textarea, a zamiast tego użyć pole type input - text w polu admina, lecz na głównej stronie transportować to do textarea? Chodzi mi głównie o estetykę, ładniej by wyglądało to ( w panelu admina) z jedną textareą z Tinymce do treści i dwoma inputami do tytułu i obrazka newsa. Jak Wy w swoich systemach CMS macie to zrobione?
Pozdrawiam
roghatt
17.07.2012, 10:22:32
no przecież w TinyMCE możesz wpisać link do zewnętrznego obrazka i wstawić go w treści.
Chyba, że chcesz osobno gdzie indziej obrazek wstawić to wystarczy zwykłe pole input typu text i tam wklejam link do obrazka i później sobie go na stronie wyświetlam gdzie chcę przy odpowiednim newsie.
abde
17.07.2012, 15:33:05
A Wy jak to macie zrobione, używacie dwóch textarea z TinyMCE - jednej do obrazka newsa, drugiej do tresci czy jakos inaczej?
Damonsson
17.07.2012, 15:37:51
Osobny input, do wybrania obrazka newsowego (miniaturki). A tekst i obrazki w newsie wstawiasz sobie przez jedno TinyMCE lub cokolwiek podobnego, może przecież wstawić milion obrazków z zewnątrz, jaki problem?
abde
17.07.2012, 16:11:54
ok dzieki za odpowiedź
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.