Mianowicie aby zmienić hasło trzeba podać aktualne hasło, bo bez tego nie da rady zmienić - to jest OK
Ale np. podaj±c aktualne hasło i np. nie wpisuj±c w ogóle nowego i akceptuj±c ten wybór edycja zostaje zachowana w bazie i użytkownik od tej chwili nie ma w ogóle hasła i tu jest mój problem, jak zrobić, tak:
je¶li wpisane zostało aktualne hasło to musi też zostac wpisane nowe hasło, bo jak nie to wyskoczy bł±d
// jeśli zostanie podane nowe hasło lub inny email // sprawdzamy czy zostało podane aktualne hasło $err = '<p>Jeśli chcesz zmienić hasło lub adres email musisz podać aktualne hasło.</p>'; // jeśli zostało podane to sprawdzamy czy jest poprawne } elseif(codepass($_POST['password']) != $user_data['user_password']) { $err = '<p>Podane aktualne hasło jest nieprawidłowe.</p>'; } else { // jeśli wszystko jest ok... // sprawdzamy czy user chce zmienić hasło $err = '<p>Jeśli chcesz zmienić hasło musisz podać nowe hasło.</p>';}[/b] // jeśli podane dwa hasła są różne to wyświetlamy błąd elseif($_POST['new_password'] != $_POST['new_password2']) { $err = '<p>Podane hasła nie są takie same.</p>'; // jeśli wszystko jest ok, dopisujemy do zmiennej tymczasowej zapytanie do zaktualizowania hasła } else { $up2.= ", `user_password` = '".codepass($_POST['new_password'])."'"; }
Dodałem pogrubion± linię, my¶lałem że to pomoże ale niestety nic nie dało