Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opuszczenie podstrony...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
boosik01
Cześć. Zastanawiam się jak zrobić by user nie mógł opuścić danej podstrony jeśli nie uzupełni swoich danych (x króków: nazwa, płeć, i inne duperele.)

Próbowałem zrobić przekierowania w pliku ze skryptem że jeśli $step < x wtedy następuje przekierowanie. Lecz tu napotyka problem w postaci zbyt wielu przekierować. No w zasadzie nie dziwota bo warunek jest stale nie spełniony. Problem w tym że kompletnie nie mam pomysłu na jakikolwiek warunek, czy sposób by user został na danej podstronie jeśli nie wypełni x kroków. Proszę o jakieś podpowiedzi sugestie...

CuteOne
W pliku w którym zapisujesz dane użytkownika wstaw sesję
  1. if(wypelniono dane) {
  2. $_SESSION['regFinish'] = true;
  3. }
  4. else {
  5. $_SESSION['regFinish'] = false;
  6. }

W index.php dodaj funkcję sprawdzającą czy $_SESSION['regFinish'] == true, jeżeli nie przekieruj na formularz
boosik01
Ech znowu to samo...

Podczas logowania $_SESSION['regFinish'] daje false oraz przekierowywuje na formularz do wypełnienia. Ale przeglądarka pokazuję zbyt wiele przekierować.

W pliku głownym czyli index.php mam:

1. if($_SESSION['regFinish'] == true && $_SESSION['online'] == true)
  2. {
  3. header('Location: ?action=main') ;
  4.  
  5. }
  6. else
  7. {
  8. header('Location: ?action=form');
  9. }
kayman
a czy to jest w ogole dobry pomysl by przykuwac usera do jakiejs podstrony?

ja bym raczej blokowal dostep do innych stron jezeli nie wypelni tego formularza

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.