Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] nakładanie obrazka png
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sasuke Uchiha
Witam, szukam i szukam i znaleźć nie mogę funkcji podobnej do
  1. function aktywny(box) {
  2. box.style.background='#1c1c1c';
  3. }
  4.  
  5. function nieaktywny(box) {
  6. box.style.background='#0e0e0e';
  7. }

tylko zamiast tła chciałbym aby na obrazek jpg nakładało obrazek przeżeroczysty png wiadomo po najechaniu myszką
Croos22
Nie lepiej wykorzystać już hover w css?

Przykład:
http://websta.pl/szybkie-triki/szybkitrik-...-rollover-w-css
Sasuke Uchiha
ale to zastąpi obrazek obecny a ja chcę tak zrobić że po najechaniu widać ten starty i nałożony obrazek przeżeroczysty który chcę dodatkowo ustawić w pozycji środkowej center....

Dobra dla potomnych mam alternatywne rozwiązanie bazujące na tym linku powyżej otóz wystarczy prosty zabieg biggrin.gif np w divie z tym obrazkiem ustawiamy takie samo tło jak pierwsza wersja obrazka czyli przed najechaniem myszką po najechaniu myszką zmienia się ten obrazek na obrazek PNG przeżeroczysty o tych samych rozmiarach a pod spodem zamiast obrazka jest tło które wygląda jak obrazek obrazek... różnicy nie będzie bo rozmiary będą takie same i zawsze będzie to działąc jako link tak jak zrezstą chciałem smile.gif - genialne! biggrin.gif
jepek
CSS3 opacity ?
Sasuke Uchiha
nie wiem co masz dokładnie na myśli

a już wiem ale to bez sensu po co to mam robić skoro to nie da mi oczekiwanego efektu questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.