$wynik = mysql_query("SELECT * FROM serwer WHERE user_id='".$uzytkownik['id']."'") or die('Błąd zapytania'); $serwer=$r['srv']; // adres serwera // $port=$r['port']; // port // if($socket==true){echo "<h1>Działa</h1><br />Akcja:<br /><a href='?a=akcja1&p=".$r['port']."'>Akcja 1</a> | <a href='?a=akcja2&p=".$r['port']."'>Akcja 2</a>";} else{echo "<h1>Nie działa</h1><br />Akcja:<br /><a href='?a=akcja3&p=".$r['port']."'>Akcja 1</a> | <a href='?a=akcja4&p=".$r['port']."'>Akcja 2</a>";} }
Na stronie dla danego użytkownika, czasami jest nawet i 10 serwerów do sprawdzenia ich statusu, wszystko jest pięknie i ładnie gdy każdy serwer "Działa", ale gdy tylko chociaż jeden będzie "Nie działa" to od razu ładowanie strony zwiększa się, co jest rzecz jasna normalne, pomyślałem aby zrobić coś takiego:
Załadować całą stroną a w tym miejscu gdzie mają się wyświetlać te akcje dać jakiś tekst: "Trwa Ładowanie" lub coś w tym stylu, tak aby to działało niezależnie czyli przykładowo te które są Online to się od razu wyświetlą, a te które są Offline wyświetlą się za te np.: 2 sekundy (tak jak jest zapisane w fsockopen)..
Myślałem aby to dać do pliku JS, ale musiał bym jakoś wysłać temu plikowi zmienne jakim są: $r['srv']; i $r['port']; jakie są pokazywane dla każdego serwera osobno, no chyba że jest jakiś inny sposób ?.
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za każdą odpowiedz

Poradziłem sobie w 60%.
PHP (wyświetlanie ogólne)
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM serwer WHERE user_id='".$uzytkownik['id']."'") or die('Błąd zapytania'); echo " <div> <br /> Nazwa: ".$r['nazwa']." <br /> IP: ".$r['ip']." <br /> Port: ".$r['port']." Status: <div id='status'>"; $plik = 'inc/status.php'; require($plik); echo " </div> <br /> <hr> </div>"; }
JS:
window.setInterval(function(){ $("#status").load("inc/status.php"); },5000);
PHP (Wyświetlanie statusu).
<?php $serwer=$_GET['ip']; $port=$_GET['p']; ?>
I teraz mam 2 problemy.
1. Gdy serwer nie działa i tak strona długo się ładuje..
2. Jak przesłać GET'em informację, gdy daję w require jakieś zapytanie do get'a od razu wywala błąd.
Pozdrawiam.