Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] pobieranie zawartości strony 2 obszary ten sam efekt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sasuke Uchiha
Dlaczego cout1 = cout2 jeżeli idzie o zawartość skoro na stronie się różnią ?!...
  1. $adres = curl_init('http://pl.twitch.tv/ignproleague.php');
  2. curl_setopt($adres, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  3. $cin = curl_exec($adres);
  4. curl_close($adres);
  5.  
  6.  
  7. preg_match('/<span[^>]+class=\'stat\'[^>]+id=\'channel_viewer_count\'>(.+?)<\/span>/ism', $cin, $cout1);
  8. preg_match('/<span[^>]+class=\'stat\'[^>]+id=\'views_count\'>(.+?)<\/span>/ism', $cin, $cout2);
  9. preg_match('/<span[^>]+class=\'stat\'[^>]+id=\'followers_count\'>(.+?)<\/span>/ism', $cin, $cout3);
  10.  
  11. echo "<p>".strip_tags(trim($cout1[1]))."</p>";
  12. echo "<p>".strip_tags(trim($cout2[1]))."</p>";
  13. echo "<p>".strip_tags(trim($cout3[1]))."</p>";
nospor
nie: (.+?)
a: (.*?)
Sasuke Uchiha
teraz mi nic nie wyswietla w cout1
nospor
Bo w cout1 nic nie ma..... brak słów..... pisałem ci już wcześniej byś patrzył co ci zwraca curl....mi zwraca dla channel_viewer_count pustego span wiec nic dziwnego ze nic w cout1 nie masz....
Sasuke Uchiha
http://pl.twitch.tv/ignproleague ja tam widzę 1500... ładuje się po x ta wartość na tej stronie...
nospor
Przecież wyraźnie mówię: patrz co ci zwraca CURL a nie strona w przeglądarce....
Sasuke Uchiha
no to jak mam pobrać te wartość ?
!*!
1. po co używasz curl do tego?
2. ten licznik online tak? bez JS tego nie odczytasz
3. patrz punkt 2 czyli musisz sprawdzić request który pobiera te dane.
nospor
skoro ci curl strona dla curl nie zwraca tej wartosci to co ja ci poradze? Pytaj się ich czemu dla curl nie zwracają tego co trzeba
Sasuke Uchiha
lol... ok ciekawy co mi powiedzą chyba NIC a inni pobierają takie dane z tej strony cóż ich też zapytam ale chyba też NIC się nie dowiem
!*!
Dostałeś już odpowiedź jak to zrobić. Pokaż kod później po zmianach.
nospor
Cytat
lol... ok ciekawy co mi powiedzą chyba NIC a inni pobierają takie dane z tej strony cóż ich też zapytam ale chyba też NIC się nie dowiem
Włącz mózgownicę a nie tu jakieś fochy strzelasz.... serwer zwraca takie dane jakie zwraca. Ja nic na to nie poradzę. Może ci INNI wysyłają jakieś dodatkowe dane i dostają więcej niż ty. Na tym etapie ja ci odpowiedziałem co było nie tak z twoim skryptem - odpowiedziałem poprawnie.

A żę wróżką nie jestem to ci odpowiedzi z jakiegoś tam serwera nie wyczaruję....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.