Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Pulpit na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-rudi-
Witam, potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi mi o to, że chciałbym aby mój pulpit był na przesyłany na serwer i odświeżany co 30-60sekund.

może to być w postaci zdjęć tzn. screenshotów którę będą robione z taką częstotliwością i automatycznie wysyłane na serwer i jak zostaje wrzucony nowy screen to stary zostaje usunięty. Szukałem programów ale nie znalazłem takiego co by automatycznie wysyłał bo z automatycznym robieniem nie ma problemu tylko to wysyłanie

Prosze o pomoc dzięki
GoOx
jeśli system może zrobić screena sam to może się udać jeśli nie to się nie uda. (ja akurat nic o tym nie wiem).

Wtedy wytarczy w php zrobić przesył pliku a w drogim pliku przez jquery odpowiednio wykonywać czynności i odświeżać.
Giluś
No to, jeśli robisz zdjęcia automatycznie to zapisuj je w tym katalogu co skrypt php, a następnie rób takie czynności.

* Usun plik (zawsze nazywaj je tak samo - będzie łatwiej) np.: pulpit.jpg : Funkcja: unlink('pulpit.jpg');.
* Prześlij nowe zdjęcie.
* Pokaz wiadomość zwrotną (czy dodało czy nie).

Takie funkcje miałby mieć plik o nazwie przeslij.php, a natomiast index.php:

1. <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
  2. var refreshId = setInterval(function()
  3. {
  4. $('#przeslij').fadeOut("slow").load('przeslij.php').fadeIn("slow");
  5. }, 30000);
  6.  
  7. <div id="przeslij"></div>

Gdzie: 30000 = 30sekund a 60000 = 60sekund.

Pozdrawiam.
-rudi-
Ale ja chce żeby mi jak zrobi screena (np jakimś programem do robienia screenów) to żeby samoczynnie wysyłało się na serwer a nie że ja sam musiałbym to robić
!*!
to wstaw ten skrypt do crona.
Giluś
Napisałeś, że automatycznie Ci robi zdjęcie.

Wiec ci napisałem skrypt który co 30sekund odświeża plik przeslij.php, wiec jedynie co musisz zrobić to otworzyć plik index.php i reszte już będzie robione samodzielnie wink.gif
-rudi-
Cytat(Giluś @ 6.08.2012, 19:12:24 ) *
No to, jeśli robisz zdjęcia automatycznie to zapisuj je w tym katalogu co skrypt php, a następnie rób takie czynności.

* Usun plik (zawsze nazywaj je tak samo - będzie łatwiej) np.: pulpit.jpg : Funkcja: unlink('pulpit.jpg');.
* Prześlij nowe zdjęcie.
* Pokaz wiadomość zwrotną (czy dodało czy nie).

Takie funkcje miałby mieć plik o nazwie przeslij.php, a natomiast index.php:

1. <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
  2. var refreshId = setInterval(function()
  3. {
  4. $('#przeslij').fadeOut("slow").load('przeslij.php').fadeIn("slow");
  5. }, 30000);
  6.  
  7. <div id="przeslij"></div>

Gdzie: 30000 = 30sekund a 60000 = 60sekund.

Pozdrawiam.

Czyli mam to tak zrobić:
Screeny które się będą robić automatycznie mają się zapisywać w katalogu np. STRONA na moim komputerze a INDEX.PHP ma być z tym scryptem na serwerze, tylko nie rozumiem co mam zrobić, żeby się wysyłało na serwer. Jestem trochę tempy w tych sprawach dlatego proszę o pomoc

A czy da się żeby mój pulpit mógłbym inaczej podglądać, bo dokładnie chodzi mi o to że chce go widzieć na telefonie czyli uruchamiam pewien program którego nie ma na telefony i poprzez sieć mógłbym patrzeć co się tam dzieje. Wymyśliłem właśnie te screeny ale może Wy znacie lepszy sposób. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi
hind
jak komputer to windows, a telefon z androidem/windowsem/symbianem(?) to klient rdesktop
-rudi-
Cytat(hind @ 8.08.2012, 11:42:05 ) *
jak komputer to windows, a telefon z androidem/windowsem/symbianem(?) to klient rdesktop

windows 7 telefon z androidem
-rudi-
Czyli nikt nie ma pomysłow na mój problem? Jak by mi ktoś krok po kroku napisał co mam zrobić byłbym bardzo wdzięczny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.