RooFi07
7.08.2012, 13:30:05
Witam, jak najprościej zrobić ładowanie submit(upload file), aby podczas gdy plik będzie się ładował wyświetlał się obrazek, a gdy skończy skrypt wykona zadanie czyli przekierowanie do strony z plikiem. Wszystkie rozwiązania w sieci działają czysto na ajaxie bez żadnych przekierowań, ja chcę tylko wyświeltenie obrazka, a nie ładowanie strony, bo ktoś może sobie pomyśleć, że się zawiesiła...
Pozdrawiam i dzięki
RooFi07
7.08.2012, 13:43:39
Nie chcę załadowanie pliku w ajaxie tylko ładowania... Chcę aby proces ajaxu po załadowaniu pliku się zakończył, a reszte przejął skryt do którego prowadzi submit... To nawet nie jest ajax tylko sam js, ale nie jestem pewny.
Piszesz bardzo niezrozumiale.
Chyba chodzi o coś takiego:
Kod
<input type="submit" name="submit" id="submit" />
<script type="text/javascript">
$("#submit").click(function() {
$.ajax({
url: 'ajax/test.html',
success: function(data)
{
$(this).submit();
}
});
});
</script>
i załącz biblioteke jquery
RooFi07
8.08.2012, 08:21:13
Chyba nie o to, po za tym coś nie chce działać. Wytłumacze prosto. Jak wrzucasz zdjęcie na hosting, strona się ładuje wraz z obrazkiem. Czasami trzeba chwile czekać i wygląda to jakby strona nie chciała się otwrzyć. Ja chciałbym, żeby podczas ładowania za pomocą submit wyświetlił się komunikat 'trwa ładowanie...', a po zakończeniu normalnie w skrypcie wykonało się przekierowanie. Bardzo proszę o pomoc.