Dodałem w bazie danych tabelę artykuly, na stronie głównej mają wyświetlać się początki artykułów, tzn. tytuł, wstęp z obrazkiem, data itd. Po kliknięciu na tytuł ma nas przenieść do danego newsa, a kiedy kliknę na jakikolwiek tytuł, wyświetla się pusta strona.
Zamieszczam kod z index.php, który się do tego odnosi:
<?php echo "<a href=\"news.php?id=$wiersz[0]\">$wiersz[1]</a><br/>$wiersz[5]<br/>Kategoria: $wiersz[2]<br/>Data: $wiersz[4]<br/>Autor: $wiersz[3]<br/><br/>"; } /*$wynik=mysql_query("select Treść from artykuly where id='$id'"); $wiersz=mysql_fetch_row($wynik); echo "<br/><br/>".$wiersz[0];*/ ?>
Szczerze - nie pamiętam skąd ten komentarz, jak pisałem, przestałem nad tym pracować na jakieś 2 miesiące. wiersz[0], wiersz [1] itd. to kolejno id, tytuł, kategoria, autor, data, wstęp, treść newsa. Poniżej jeszcze kod z pliku news.php:
<?php echo "$wiersz[1]<br/><br/>$wiersz[5]<br/>$wiersz[6]</br>Kategoria: $wiersz[2]<br/>Data: $wiersz[4]<br/>Autor: $wiersz[3]<br/><br/>"; } ?>
Proszę o pomoc. Co zrobić żeby po kliknięciu na tytuł nastąpiło przeniesienie do newsa, który odpowiada temu tytułowi?