Witam. Chcę stworzyć stronę z 2 wersjami językowymi. Wpadłem na pomysł, żeby w oddzielnym pliku zdeklarować stałe, ten plik następnie byłby includowany do innych plików. Ten pomysł się sprawdzał, wszystko było ok. Ostatnio zacząłem tworzyć skrypt zmiany hasła i przedtem chciałem stworzyć nowe konto. Okazało się, że jest z tym problem. Przy przesyłaniu formularza (plik register zawiera formularz a następnie za pomocą metody POST dane wysyłane są do drugiego pliku) wyrzuca mi błędy z informacją, że stałe zostały już zdeklarowane. Co ciekawe błąd dotyczy także tych stałych, których nie wywoływałem. Powiem więcej. Wystarczy samo includowanie pliku language.php, żeby pojawił się ten problem.
Kiedy tworzę nowy dokument i za pomocą tego pliku wywołuję stałe to wszystko jest ok. Jeżeli tylko następuje wysyłanie danych do 2 pliku w którym jest includowany plik language.php to wywala mi błędy. Tak jak zaznaczałem- wcześniej było wszystko ok.
Dodatkowo plik language.php zawiera znaczniki zaczynające i kończące kod php. Jeżeli je usunę to w każdym pliku w którym includuję ten plik, jest drukowana cała zawartość. Razem z komentarzami!!!!
O co chodzi?