Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Problem ze slideshowem pod Joomlą
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Age1869
Witam Was po raz kolejny.

Od ostatniej mojej wizyty JS oczywiście się nie nauczyłem, bo mnie ten język jakoś odstręcza... Niestety mam poważny problem ze slideshowem, który działa mi jedynie pod Chromem, a np pod Firefoxem już nie... Możecie rzucić okiem? www: inti-innovations.co.uk

Dzięki!
klocu
Cytat(Firebug on Firefox)
TypeError: b is undefined

...gb"+(d.support.rgba?"a":"")+"("+parseInt(b[0]+c*(a[0]-b[0]),10)+","+parseInt(b[1...

To raz.
Dwa - weź na warsztat ten szablon Joomli, bo to jak on jest napisany to jest jakaś masakra.
Trzy - decyzje - albo skrypty ładujesz z zewnętrznych plików, albo z kodu strony, bo to spaghetti może się wysypać w każdym dowolnym miejscu
Cztery - czy wszystkie ładowane skrypty (mootools i jQuery) są ci potrzebne? Nie wiem czy widzisz, ale pobranie wszystkich tych elementów zajmuje trochę czasu.
Pięć - co do powyższego zmigruj na jeden zestaw skryptów, chyba że do tak banalnej strony potrzebujesz wszystkich wodotrysków

Nie raz przerabiałem jQuery slideshow gotowymi bibliotekami i nigdy jakoś nie miałem problemu.
Jak wrzucone są odpowiednie style, załączony poprawny kod - zawsze śmiga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.