Zacznijmy od tego, że mam folder admin w którym znajduje się ów skrypt, ścieżka do folderu z albumami: ../galeria/zdjecia/-nazwa_albumu- oraz z miniaturkami ../galeria/zdjecia/-nazwa_albumu-/mini
nazwy albumów pobierane są z bazy danych i wyświetlane w liście rozwijanej
<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="galeria.php?page=usun_album2"> <?php $link = mysql_connect('*********', '*************', '***************') or die('Błąd: Nie można połączyć z MySQL!'); } ?> <input type="submit" name="Submit" value="Usun"> </form>
nazwę albumu przekazuję i odbieram metodą POST
$directory = $_POST['album']; $dir = "../galeria/zdjecia/$directory";
Jak pisałem wcześniej patrzyłem na kilku stronach również w manualu lecz niestety tylko jeden ze skryptów/funkcji usunął mi zdjęcie z katalogu lecz katalog mini wraz z plikami się w nim znajdującymi pozostał nietknięty, a co za tym idzie główny katalog (album) również nie został usunięty.
Proszę o pomoc w napisaniu/ przerobieniu skryptu(poniżej) tak by usuwał album wraz ze zdjęciami i katalogiem mini(w którym również znajdują się zdjęcia).
function rrmdir($dir) { $objects = scandir($dir); foreach ($objects as $object) { if ($object != "." && $object != "..") { } } } }
Przepraszam za moją głupotę lecz dopiero się uczę. Może polecilibyście jakąś dobrą książkę/podręcznik na temat php?