Kiui
30.08.2012, 12:21:59
Witam.
Dostałem do strony wygenerowaną pieczęć sll.
I mam takie pytanie jak wkleić tą pieczęć na stronę aby zadziałało
klocu
30.08.2012, 12:33:39
Potrzebujesz plik z certyfikatem i kluczem.
Musisz umieścić je w konfiguracji hosta po stronie serwera webowego.
Pieczęć SSL - Secure Socket Layer
--
Szklana kula mówi:
- nie wiemy jaki to serwer / usługa
- nie wiemy prawie nic
Kiui
30.08.2012, 12:51:33
Stronę postawiłem na 1and1
przemo191
30.08.2012, 18:24:48
A czy jesteś pewny że twój serwer ma ip statyczne?
abort
30.08.2012, 20:36:20
Boże... widzisz i nie grzmisz. O jakie statyczne IP w kontekście hostingu pytasz? Widziałeś jakikolwiek hosting z dynamicznym IP? Dla ułatwienia: dynamiczne IP ma np. neostrada czy internet przez sieć operatorów komórkowych.
W kontekście SSL bardziej istotne jest, czy gość ma usługę pozwalającą na postawienie serwera SSL. Hipotetyczny przykład: dzielę z gościem virtualkę na jednej fizycznej maszynie z jednym publicznym IP. Załóżmy, że można postawić serwer z SSL. Ale: jeśli ja już postawiłem, to gość nie ma szans postawić, choćby się zes***. I w drugą stronę działa to tak samo. I choć na to nie spotkałem terminologii, to można mówić o "wyłączności" publicznego IP, czy też zapewnieniu (przez operatora hostingu) publicznego IP na cele secure http (z SSL).
Kiui
30.08.2012, 21:43:05
Kupiłem Hosting na 1and1 dostałem pieczęć SLL w pakiecie.
tam jest statyczny IP więc nie ma z tym problemu.
Przepraszam mój błąd nie sprawdziłem opcji dokładnie tej firmy i teraz wiem ze wystarczyło nacisnąć jeden ale dobrze ukryty przycisk. Zamota tam u nich Przepraszam za kłopot.
A i nie dzwońcie do centrum obsługi tam masakra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.