Jestem tu nowy, sprowadził mnie problem, z którym nie mogę sobie sam poradzić, a wydaje mi się, że dla Was może to być pestka.
Piszę w tym dziale, bo generalnie nie potrafię pisać w php, kiedyś napisałem sam korzystając z pomocy google i różnych przykładów na sieci prosty formularz który robił dwie rzeczy. Na stronie WWW wpisywało się adres email i kilka danych, skrypt w php uruchamiany przez ten formularz wysyłał mi maila z wpisanymi danymi oraz rejestrował korzystając z tych danych adres mailowy w mailmanie, gdzie mam bazę adresów, na które wysyłam newsletter.
Działało to lata i nagle dowiedziałem się, że formularz nie działa

Nie działa dokładnie przekazywanie wartości pól z formularza do skrytpu php. Skrypt zachowuje się tak, jakby wszystkie zmienne były puste i
po wypełnieniu formularza zawsze dostaję na ekranie komunikat "Proszę wypełnić wszystkie pola".
Coś się musiało zmienić w php, pytanie jak to poprawić, żeby teraz działało?
formularz wygląda mniej więcej tak (wyrzuciłem taki formatowania i tabelek, zostawiłem tylko to co istotne)
Cytat
<FORM method=post action=rejestracja.php>
Twój adres email: <INPUT size=30 name=email>
Imię i nazwisko: <INPUT size=30 name=fullname>
Kraj: <INPUT size=30 name=country>
<INPUT style="WIDTH: 131px; HEIGHT: 24px" value=Subskrybuj size=23 type=submit name=email-button>
</FORM>
Twój adres email: <INPUT size=30 name=email>
Imię i nazwisko: <INPUT size=30 name=fullname>
Kraj: <INPUT size=30 name=country>
<INPUT style="WIDTH: 131px; HEIGHT: 24px" value=Subskrybuj size=23 type=submit name=email-button>
</FORM>
a skrypt php wyglada tak:
Cytat
<?php
$headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8 \r\n";
$headers .= "From: $fullname<$email>";
if ( (empty($email))||(empty($fullname))||(empty($country)) ) {
echo("Proszę wypełnić wszystkie pola");
}
else {
$tresc="Rejestracja Newslettera SMTG<br>\n\nemail: $email<br>Imię i Nazwisko: $fullname<br>Kraj: $country";
mail("xxxx@xxxxxxxxxx","[Newsleter rejestracja PL]",$tresc, $headers);
header("Location: http://xxx.xxx.xxx.xxx/mailman/subscribe/n...fullname") ;
}
?>
$headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8 \r\n";
$headers .= "From: $fullname<$email>";
if ( (empty($email))||(empty($fullname))||(empty($country)) ) {
echo("Proszę wypełnić wszystkie pola");
}
else {
$tresc="Rejestracja Newslettera SMTG<br>\n\nemail: $email<br>Imię i Nazwisko: $fullname<br>Kraj: $country";
mail("xxxx@xxxxxxxxxx","[Newsleter rejestracja PL]",$tresc, $headers);
header("Location: http://xxx.xxx.xxx.xxx/mailman/subscribe/n...fullname") ;
}
?>
Przejrzałem sobie wiadomości dostawcy serwera i znalazłem informację, że wyłączyli mi dyrektywę register_globals.
Tak na logikę moją to to by było przyczyną...
Tylko nie mam pojęcia jak miałbym przerobić skrypt, żeby teraz działał.
Może ktoś mi będzie w stanie pomóc?