Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Nakładanie się warstw
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bahh
Witam

Używam wyszukiwarki z podpowiedziami oraz slidera ze zmiennymi obrazkami - oba bazują na jquery i css.

Jednakże okno z podpowiedziami ukrywa się pod obrazkami slidera. Bawiłem się już z pozycją absolute i z-index ale to nic nie daje.

problem jest na stronie xxx gdzie w wyszukiwarke wystarczy wpisać mięso i czekać jak wyświetlą się podpowiedzi.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Pawel_W
masz coś zrąbanego w tym skrypcie, przy pokazywaniu tych podpowiedzi zmienia wartość z-index z 999 na 1 smile.gif
Adi32
ul class="ui-autocomplete ui-menu ui-widget ui-widget-content ui-corner-all" dałem z-index na 10000 i działa dobrze.
bahh
Zmieniłem z-index na 10000 w podanych stylach i nic z tego - ciągle coś przestawia na z-index 1
Adi32
Jak nie możesz znaleźć przyczyny to daj na końcu strony skrypt jQuery ustawiający z-index na odpowiednią wartość z parametrem important i po sprawie.

$('.ui-autocomplete').addClass('z-index',10000);

Edit: ale teraz myślę, że to też nie pomoże, musiałbyś uruchamiać tą linijkę za każdym razem jak pojawia się lista z podpowiedziami.
Pawel_W
w kodzie są tylko 3 miejsca zawierające ustawianie z-index, mianowicie:

1. d.overlay.$el.css("z-index",c.ui.dialog.overlay.maxZ=c.ui.dialog.maxZ)

1. zIndex:c.css("z-index")

1. d.uiDialog.css("z-index",c.ui.dialog.maxZ)

wpisz tam na sztywno wartości 997, 998, 999, sprawdź która z nich zostanie ustawiona a resztę przywróć do domyślnej postaci smile.gif
bahh
bylbym wdzięczny gdybym wiedział również w jakim pliku js tego szukać wink.gif
bahh
W jaki sposób powinienem poprawić zapis by był prawidłowy dla js?

zIndex:c.css("z-index:10000") ?

Bo efektów nie widzę żadnych...
Damonsson
Ehhh... withstupidsmiley.gif

Podmień:
http://www.firmymiesne.pl/styles/aristo/jq....8.7.custom.css (wiersz 423)
  1. .ui-menu {
  2. display: block;
  3. float: left;
  4. list-style: none outside none;
  5. margin: 0;
  6. padding: 2px;
  7. z-index: 10000 !important;
  8. }
Pawel_W
o koledze mogę napisać w tym momencie to samo smile.gif tak więc: withstupidsmiley.gif

style z arkuszy nawet z atrybutem !important nie nadpiszą stylów inline, zanim się kogoś w ten sposób oceni warto sprawdzić czy na pewno ma się rację smile.gif
bahh
A jednak pomogło. Wielkie dzięki Damonsson. Jednak najprostsze rozwiązania bywają najlepszymi wink.gif
Damonsson
Cytat(Pawel_W @ 5.09.2012, 23:30:36 ) *
o koledze mogę napisać w tym momencie to samo smile.gif tak więc: withstupidsmiley.gif

style z arkuszy nawet z atrybutem !important nie nadpiszą stylów inline, zanim się kogoś w ten sposób oceni warto sprawdzić czy na pewno ma się rację smile.gif

Po pierwsze mój serdeczny kolego, emotikonka skierowana była do założyciela tematu. Bo wasze odpowiedzi są jak najbardziej ok, że należy zmienić to w skrypcie .JS, który to generuje.

Po drugie mój serdeczny kolego, zanim się napisze jakąś głupotę, warto sprawdzić, czy rzeczywiście ma się rację. (edit: żebyś nie musiał się trudzić w sprawdzanie, prezent ode mnie: http://jsfiddle.net/eTkqP/ )

Po trzecie mój serdeczny kolego, jest późna godzina więc mogę Ci wybaczyć tę niegodziwość w stosunku do mnie wink.gif

Co do błędnego podsumowania tematu, że moja odpowiedź jest najlepsza...jest taka stara zasada: jak masz dziurę w płytkach na podłodze, o którą ciągle się kaleczysz, a nie masz pojęcia jak się kładzie płytki, to zalej ją betonem, jakoś to będzie, a nie będziesz się już przynajmniej kaleczyć wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.