Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cms Szybki
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Krisek
Witam

rozgladam siee po swiecie cmsow
i mam pytanie jaki wedlug was cms jest naj szybszy z tych oczywiscie open surce Darmowych

pozatym w jakim jezyku szybciej by sie generowala strona

php, xml, perl, ?

prowadze duzy polski vortal jest oparty o autorskie oprogramowanie napisane w php
wszystko jest hostowane w home.pl alee predkosc generowania siee stron niee jest zadowalajac jest to wina cmsa za smiecony kod itd, i teraz planuje zmiane i niee wiem czy pchnac siee w XML questionmark.gif perl questionmark.gif czy zostac przy php

Dzieki za wasz czas i pozdrawiam serdecznie

Ps, googlowalem niee jestem leniwy
polecam cmsinfo.org dla tych ktorzy chca zobaczyc ciekawe systemy

Yhm.. xml nie jest językiem programowania/skryptowym. Możesz go użyć jako format zapisu danych, wymiany danych między poszczególnymi częściami aplikacji, czy na końcu - przetwarzanie danych za pomocą arkuszy xslt..

A który najszybszy? Nie wiem, czy jest sens pytać się w ten sposób.. zainstaluj sobie jakiś na home.pl , obicąż go podobną ilością danych do twojego aktualnego systemu, przeprowadź testy i zobacz, czy spełnia Twoje oczekiwania. Przynajmniej ja bym tak do tego podszedł ;>)
Riklaunim
Jednym z najszybszych jest php-Fusion, ale nie zrobisz na nim tego co może np. MD-Pro. Musisz wybrać najszybszy cms z pośród tych, które spełniają twoje wymagania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.