matigra
17.09.2012, 13:21:21
Witam
Mam następujący problem. To jest strona którą przerabiam:
http://zsniebocko.website.pl,
i teraz mam takie pytanie: Kiedy wchodzę w zakładkę "Plany zajęć" a następnie na plan przykładowo 1 klasy to pojawia mi się całkiem nowe okno z plikiem html. Nie wiem jak zrobić aby ta zakładka pojawiała się tak jak zakładka plany.
Szymciosek
17.09.2012, 13:52:24
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /users/zsniebocko/www/zsniebocko.website.pl/podstrony/plany.php on line 20
matigra
17.09.2012, 14:12:39
aa przepraszam teraz będzie można zobaczyć ten problem bo coś tam kombinowałem i zapomniałem o tym.
Shido
17.09.2012, 14:25:22
W menu masz linki typu:
href="?site=/bla/bla/bla"
Natomiast w planie lekcji:
href="/bla/bla/bla"
Znaczy zjadło ci "?site=" - co jest, jak podejrzewam odpowiedzialne za to by strona w odpowiednie miejsce się wczytała ( a nie otworzyła jako nowa strona ).
matigra
17.09.2012, 14:54:54
Czyli co mógłbym z tym zrobić?
scanner
17.09.2012, 14:57:20
Jak dla mnie to plany zajęć się pobierają prawidłowo - chyba już poprawiłeś. swoją drogą - nie lepiej dać bardziej zjadliwy format PDF?
Edit: sorki, nie zauważyłem że tam jest link do html. Tutaj zalecam poprawienie szablonu, albo generatora linków - bo coś ten url uszkodzony musi przecież tworzyć.
matigra
17.09.2012, 15:02:09
Poprawnie się ładuje tyle że ja chciałbym aby wyświetlało sie tam na stronie szkoły a nie jako osobne... a co do pdf to zaraz to zrobie:)
scanner
17.09.2012, 15:08:14
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /users/zsniebocko/www/zsniebocko.website.pl/podstrony/aktualnosci.html on line 1
NO i tak jak pisałem
Cytat
zalecam poprawienie szablonu, albo generatora linków - bo coś ten url uszkodzony musi przecież tworzyć.
i jak pisał Shido
Cytat
Znaczy zjadło ci "?site=" - co jest, jak podejrzewam odpowiedzialne za to by strona w odpowiednie miejsce się wczytała ( a nie otworzyła jako nowa strona ).
matigra
17.09.2012, 15:36:35
tylko że za bardzo nie wiem jak się za to zabrać... mogę kody przysłać...
scanner
17.09.2012, 18:27:46
OMFG.
Dziecko drogie. Otwierasz plik (...)/podstrony/plany.php w dowolnym sensownym edytorze (Notepad++, PSPad, Edit+, mcedit, vim, joe....) i poprawiasz. Jak z tym sobie nie dajesz rady, to lepiej sobie to odpuść, bo kaczka - to max co w tym przypadku może z ciebie być.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.