Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]php + jquery ajax problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacobson
Witam, mam taki problem otoz mam strone statyczna na dole ktorej pobieram swoj plik js. W pliku js mam funkcje pobierajaca tresc dynamiczna (pobiera sie dobrze) w tej tresci mam linki ze zdarzeniem onclick odnoszacym sie do funkcji znajdujacej sie w tym samym pliku js (wczesniej wspominalem o nim). Niestety nie wiedziec czemu ta funkcja onclick nie dziala tak jakby nie widzial zeby ta funkcja w ogole byla zadeklarowana. Czy ktos moze wie jak cos takiego naprawic ?
pozdrawiam
b4rt3kk
Jeśli skrypt JS został wczytany przed wczytaniem się strony, a odnosi się on do elementów strony, np. poprzez Id to wtedy nie będzie działał. Rozwiązaniem jest użycie funkcji onload, lub dołożenie nieco jQuery i funkcji ready.
jacobson
Czy moglbys troszke rozwinac pomysly ? probowalem z $(document).ready(fn)
b4rt3kk
Dodaj bibliotekę jQuery w HEAD:

1. <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.1/jquery.min.js"></script>

a kod JS zawrzyj pomiędzy:

1. $(function(){
  2. // tutaj Twój kod
  3. });
jacobson
mam zawarty kod w $(document).ready(function(){...});

Jquery jest poprawnie czytane. Nie dzialaja tylko eventy ktore odnosza sie do elementow pobieranych wczesniej przez jquery ajax :/

1. <script>...moj skrypt w znacznikach $(document).ready <script>
  2.  
  3. <div id="statycznastrona">
  4.  
  5. <a href="#" onclick="funkcja()">aaa</a> - to nie dziala bo jest pobierane przez ajaxa z innego pliku php (zwracane przez success callback i appendowane do statycznej strony)
  6.  
  7. <div id="statycznyPrzycisk"></div> (ten dziala bo jest statyczny)
  8. </div>

ok udalo mi sie rozwiazac problem. Zamiast funkcji .click albo onclick dalem $(element).live('click'.... i zadzialalo. pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.