Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: What's A Different ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
czezz
Witam, powiedzcie jaka jest różnica i czy w ogóle jest w językach:

-DJGPP V2.03 C/C++
-MS Visual Studio NET C++
-MS Visual Studio NET C#
-Borland C++ Builder 6 Personal
-Dev C++ 5.0

Czy nie jest tak, że C++ ma jedną i tą samą składnie i nie zależnie od tego czy wyda to Borland cz Microsoft ?
Czy prawdą jest, że C++ jest językiem tylko i wyłącznie obiektowym, a C proceduralnym ?
anas
Cytat
-DJGPP V2.03 C/C++
-MS Visual Studio NET C++
-MS Visual Studio NET C#
-Borland C++ Builder 6 Personal
-Dev C++ 5.0

Co do tej listy to nie wymieniłeś tutaj języków a środowiska programistyczne, narzędzia w których buduje się aplikacj.

Owszem C++ ma zdefiniowane pewne ramy(skladnia, podstawowe polecenia, funkcje, typy etc) i nie wydaje go Microsoft czy inna firma, Microsoft wydaje jedynie srodowisko dla programistow, aby ulatwic im pisanie aplikacji np. w jezyki c++.

Co rozumiesz przez slowa, ze jest tylko i wylacznie obiektowym? To co napiszesz w C proceduralnie mozesz napisac tak samo w C++ - wlasnie potega c++ jest to ze mozesz programowac w srodowisku zorientowanym obiektowo, ale wcale nie musisz. Co do samej obiektowosci, taka ciekawostka dla Ciebie moze byc fakt ze jesli tworzysz zmienna typu int, tak naprawde tworzysz obiekt typu int... wiec obiektowosc nawet podczas programowania proceduralnego tworzysz bez swiadomosci ze tak sie dzieje.

Jesli chcesz poznac uroki c++ w piekny, latwy sposob, bez narzucania srodowiska, czy komiplatora to polecam Symfonia C++ Grębosza, a jak to bedzie malo to mozesz jeszcze szarpnac sie na Pasję C++.

pozdrowka

anas
zYm3N
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

symfonia i grębosz sux ! biggrin.gif

Co prawda nie czytałem żadnej z tych książek, ale opionie specjalistów z grupy dyskusyjnej pl.comp.lang.c mówią same za siebie.. polecam archiwum grupy...

IMHO: jedna z lepszych książek do nauki C++ to : C++ potęga języka..
sf
eh, a ja mam symfonie i na wielu uczelniach jest polecana... pozatym jak jeszcze interesowalem sie c++ to wiele osob symfonie polecalo. niektorym nie przypadla do gustu z powodu prostego jezyka autora, ktory mi osobiscie sie podoba... bo nie pisze tak sucho jak np. ansi c, tylko czasem mozna sie posmiac winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.