Mam problem. Robię taki w miarę amatorski bo sam jestem amatorem; sklep do mojej serwerowni

Pozdrawiam.
if (isset($_GET['kat'])) $link = 'archiwum.php?kat=' . $_GET['kat'] . '&strona=' . $strona; else $link = 'archiwum.php?strona=' . $strona;
<?php // zmienna $show przekazana metoda GET $show = $_GET['show']; // sprawdzamy czy zmienna $id nie jest pusta { // sprawdzamy czy plik o danej nazwie (php) znaki cyfry - istnieje // jezeli plik nie istnieje wyswietla się komunikat else include '404.php'; } // jezeli zmienna $id jest pusta wyswietla się strona glowna else include 'news.php'; ?>
$get = $_GET; $get .= '&s=' .$strona; } else { $get = '?s=' .$strona; }
<? $strona = 2; $get = $_SERVER['QUERY_STRING']; $get .= '&s=' .$strona; } else { $get = 's=' .$strona; } ?>
$link = '?'; foreach($GET as $key => $value) { if ($key == 's') $link .= $key = 'jakas_wartosc'; else $link .= $key . '=' . $value; // możesz wstawić dowolny warunek, zarówno dla tej jak i innych zmiennych GET }
$allowed = array('index.php', 'strona.php', 'inna_strona.php'); // itd. ogólnie tablica stron które mogą występować w GET i do których użytkownik może mieć dostęp if ($_SERVER['HTTP_REFERER'] == 'poprzednia_strona') { // możesz też sprawdzić czy adres został wpisany ręcznie // zaincludowanie pliku
$allowed = array('index.php', 'strona.php', 'inna_strona.php'); // itd. ogólnie tablica stron które mogą występować w GET i do których użytkownik może mieć dostęp if ($_SERVER['HTTP_REFERER'] == 'poprzednia_strona') { // możesz też sprawdzić czy adres został wpisany ręcznie // zaincludowanie pliku
{ switch ($_GET['page']) { case 'index': include_once 'index.php'; break; case 'forum': include_once 'forum/forum.php'; break; case 'sendmail': include_once 'mail.php'; break; default: include_once 'index.php'; } }
$_SERVER['HTTP_REFERER'] == 'poprzednia_strona') { // możesz też sprawdzić czy adres został wpisany ręcznie