Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Aktualizacja tabeli i podania.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xaw
Witam, potrzebuję pomocy w napisaniu dwóch stron na jednej (x.php) wypisujemy w odpowiednich polach - odpowiednie informacje, a w drugim (y.php) wyświetlają się informacje w tabeli na temat danych użytkowników, które wcześniej podał w x.php. Serdecznie proszę o pomoc! dry.gif
Kshyhoo
Pokaż, co już napisałeś...
kondziu9516
Żaden problem to zrób normalny formularz metoda POST nadaj inputom id
przykładowo id="nazwa" i potem na nastepnej stronie $_POST[nazwa]
xaw
wielkie dzięki, biore sie do roboty.
xaw
Przepraszam za double-post, nie mam możliwości edycji poprzedniego postu. Ekhm.. A więc napisałem, tak jak rodzi kolega, jednak chcę, aby dane były zapisywane w bazie mysql (nie chodzi tutaj o dane wprowadzone przez jednego użytkownika, ale kilku). Co poradzicie, panowie?
Ulysess
pokaż kod który do tej pory napisałeś tak na początek smile.gif
na stronie X.php robisz formularz który wysyła dane do strony Y.php , tam sprawdzasz czy dane zostały wysłane , czy spełniają Twoje warunki , następnie przefiltruj dane i dodaj do bazy
xaw
X.html

1. </head>
  2. <form action="Y.php" method="post">
  3. <table border="0">
  4. <tr><td>jakies dane</td><td><textarea input type="text" name="dane" rows="5" cols="70"></textarea></td><td></tr>
  5. <tr><td colspan="2"><input type="submit" value="Aktualizuj"></td></tr>
  6. </form>
  7. </body>
  8. </html>

Y.php

1. <?php
  2. $dane=nl2br($_POST['kolumna1']);
  3. echo $dane;
  4. ?>

Prosze bardzo, co mam do istniejącego kodu dodać?
Ulysess
... wysyłasz posta o nazwie dane a próbujesz wyświetlić kolumna1 , jak ma to niby działać questionmark.gif skoro w formularzu w name nadajesz dane to rób echo $_POST['dane']

jeżeli znów będziesz miał takie problemu w Y.php wykorzystaj print_r($_POST); -> wydrukuje Tobie wszystkie dane przesłane postem (o ile je w ogóle wyślesz i będą wysłane postem)

jeżeli chcesz te dane dodać do bazy proponuje zapoznać się z filtrowaniem danych zapisywanych do bazy oraz podstawowymi danymi takimi jak utworzenie bazy , tabel , połączenie z baza , dodanie rekordów , aktulizacja ich , pobranie
xaw
przepraszam, ten kod działa, po prostu w pośpiechu nie przekręciłem oryginalnych nazw. Czyli część już znam, ok dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.