Cliassi
5.10.2012, 21:44:30
Witam, w sumie to mam pierwszy raz taki problem a uzywam tej funcji dosyc dlugo. A wiec: gdy w bazie mam tresc artykulu i tableke to nie wiem dlaczego ale przy wyswiatlaniu tego w php przed tabelką dostaje jakies 15 X <br> ... w kodzie strony tego nie ma a jak dam "zbadaj element" to wtedy widać znaczniki. Problem pojawia sie tylko jak narazie przy tabelkach. Miał ktos kiedys cos podobnego ?
maly_swd
5.10.2012, 22:07:40
Pewnie masz 15x znak nowej lini... lub powrot "karetki" (ale to tylko teoria).
Pokaz kod/link do tego co to robi.
Cliassi
7.10.2012, 13:20:41
$r = $dbc->query("SELECT * FROM articles WHERE ID='$x'");
$num_rows = $r->num_rows;
if($num_rows==1){
$row = $r->fetch_assoc();
$title=$row['TYTUL'];
$tresc=$row['TRESC'];
}
else
echo"<div class=\"msg_error\">Błędna wartość!</div>";
a i zauważyłem że im wyższa tabelka tym więcej <br>
Nie widzę w kodzie żadnych tabelek. Być może masz zapisane w bazie w $row['TRESC']? Jeśli tak, to nie stosuj na $row['TRESC'] nl2br
franki01
8.10.2012, 00:00:52
Tu wszystko ok. Pokaż skrypt zapisujący treść do bazy danych.
Cliassi
11.10.2012, 22:29:02
tekst do bazy zapisuje przez phpmyadmin'a. Dlaczego nie stosowac nl2br w $row['TRESC'] ? jest tego jakas alternatywa ?
nospor
12.10.2012, 09:51:53
Musisz być konsekwenty. Skoro treśc zapisujesz przez phpmyadmin i w tej tresci sam umieszczasz kod html(tabelka to kod html) to i sam rób <br />. Wówczas nie uzywaj już nl2br
Ewnetualnie nie rób tylu enterów gdy generujesz tabelkę. Bo to ty je generujesz ręcznie i dlatego masz tyle br
Musisz więć się określić: albo tak, albo tak, a nie mieszasz obie rzeczy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.