Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Przelicznik kombinacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nikestylex7
Witam. Tak jak w temacie chciałbym was zapytać czy jest możliwe napisanie czegoś tak rozbudowanego w jezyku php. Skrypt miałby być zainstalowany na stronie i po prostu po wprowadzeniu danych takich jak miejsce w tabeli forma ostatnie mecze sklad wybieralby najlepsze kombinacje spotkań na kuponie i gdy wpiszemy liczbe np 20 wybiera 20 najlepszych rozwiązań dla kuponu i drukuje je na stronie ? Czyli wchodzimy na strone podajemy mecze tzn nazwy dla rozpoznania własnego skrypt i tak tylko bedzie bazował na danych podanych później czyli tabela forma itp. po dokonaniu tego skrypt oblicza spotkanie po spotkaniu i drukuje podana ilość kombinacji. Możliwe czy raczej ciężko ?
sowiq
Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 20:46:32 ) *
Czyli wchodzimy na strone podajemy mecze tzn nazwy dla rozpoznania własnego skrypt i tak tylko bedzie bazował na danych podanych później czyli tabela forma itp. po dokonaniu tego skrypt oblicza spotkanie po spotkaniu i drukuje podana ilość kombinacji

dry.gif

Jeśli potrafisz do tego stworzyć algorytm, to bez problemu przepiszesz go do PHP albo innego języka programowania, chociażby JavaScript.
bostaf
Zgadzam się z sowiq.
Jeśli teraz jesteś w stanie podać takie najlepsze rozwiązanie kuponu posługując się kartką papieru i informacjami, które masz w głowie, to na pewno da się to zautomatyzować w jakimkolwiek języku programowania.
Ale algorytm to jedno. Druga sprawa w takim projekcie to coś co wymaga codziennej pracy - aktualizowanie konfiguracji. Musiałby być ktoś, co dzień w dzień obserwuję sytuacje w lidze i uaktualnia w tym projekcie miejsca w tabeli, formę, ostatnie mecze, skład, i na pewno dużo innych parametrów. Robota dla pasjonata, których na pewno niemało smile.gif
nikestylex7
bostaf nie koniecznie jesli osoba która chce zrobić kombinacje poda je sama. Skrypt zapyta o miejsce w licze pierwszego zespołu oraz drugiego i inne parametry i dzieki temu obliczy która możliwość jest lepsza
bostaf
Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 21:21:42 ) *
bostaf nie koniecznie jesli osoba która chce zrobić kombinacje poda je sama. Skrypt zapyta o miejsce w licze pierwszego zespołu oraz drugiego i inne parametry i dzieki temu obliczy która możliwość jest lepsza

Aaa, rozumiem, mi od razu objawiła się jakaś aplikacja, dzięki której ludzie którzy się znają na piłce mogliby zarabiać na laikach (np na mnie ) dzięki płatnemu dostępowi smile.gif W takim razie to rzeczywiście tylko i wyłącznie kwestia rozrysowania algorytmu.
nikestylex7
bostaf tak tylko zanim ja to zrobie to troche minie bo pracuje pozniej czas dla kobiety i dla siebie to malo mam czasu na programowanie
bostaf
Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 21:52:35 ) *
bostaf tak tylko zanim ja to zrobie to troche minie bo pracuje pozniej czas dla kobiety i dla siebie to malo mam czasu na programowanie

Witaj w klubie smile.gif
nikestylex7
hehe ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.