<?
setcookie(\"licznikbbbc\", \"1\", mktime(23,59,59)); /* wysyla cookie na komputer uzytkownika */
{ /* sprawdza, czy plik istnieje */
$file=fopen(\"licznik.txt\", \"r\"); /* otwiera plik */ flock($file, 1
); /* blokuje plik */
$ile=fgets($file, 100
); /* odczytuje wartosc */
flock($file, 3
); /* odblokowuje plik */ fclose($file); /* zamyka plik */
if($licznikbbbc!=\"1\") /* sprawdza, czy
uzytkownik juz odwiedzal strone */
{
$ile++; /* zwieksza wartosc
o 1 tylko po pierwszym wejsciu */
}
}
else
{
$ile=1; /* jesli plik nie istnieje, wyswietli sie 1 */
}
$file=fopen(\"licznik.txt\", \"r+\"); /* otwiera plik do zapisu */ flock($file, 2
); /* blokuje do zapisu */
fwrite($file, $ile); /* zapisuje wartosc */
flock($file, 3
); /* odblokowuje plik */ fclose($file); /* zamyka plik */ ?>
<?
$data=date(\"d.m\"); $plik=fopen(\"dzien.txt\", \"r\"); $dzien=fgets($plik, 100
); if($dzien==$data)
{
if($licznikbbbc!=\"1\")
{
$plik=fopen(\"licznikd.txt\", \"r\"); $plik=fopen(\"licznikd.txt\", \"w\"); $ile++;
}
}
else
{
$datam=date(\".m\"); $datad--;
$datagit=$datad . $datam;
$plik=fopen(\"licznikd.txt\", \"r\"); $plik=fopen(\"wczoraj.txt\", \"a\"); fwrite($plik, \"rn$ile w dniu $datagit\");
$ile=1;
$plik=fopen(\"licznikd.txt\", \"w\"); $plik=fopen(\"dzien.txt\", \"w\"); }
?>
a wiec, czy macie jakies zastrzezenia, cos jest zle albo cos?

nastepnie, dlaczego jak zmienie nazwe ciasteczka z "licznikbb" na "licznikbbb", to czemu mi nie zlicza wejscia? i narazie chyba tyle, jakby co to dopisze

z gory dzieki za pomoc
odpowiedzcie prosze, naprawde chcialbym znac odpowiedz na te pytania, mam nawet jeszcze jedno.
jak zapewne zauwazyliscie sa tam dwa liczniki i one sa jako osobne skrypty. chcialbym wiedziec jak php czyta te skrypty bo mialem blad w dziennym ale ogolny mi zliczylo

czy to tylko z powodu, ze sa to dwa skrypty, a czy moze wykonuje wszystko az do bledu. prosze o pomoc, i za kazda rade podpowiedz bardzo dziekuje

[edit]
no i mam kolejne pytanie. czy moglby mi ktos objasnic dzialanie finkcji ob_start, co ona dokladnie robi