Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Znikla strona i kokpit
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Relax.artur
Witam , moze zaczne od poczatku bo to troche skomplikowane.

Jakis czas temu zlecilem budowe strony. Webmasterek zainstalowal mi szblon na az.pl cos tam pogrzebal kase zainkasowal praktycznie za nic bo jedyne co zrobil to zainstalowal wordpresssa i wstawil szablon ,sam chcialem budowac strone z dwoch powodow raz zeby sie nauczyc i nie prosic go za kazdym razem o to ,a dwa ,ze juz wtedy ciezko bylo sie z nim skontaktowac a wygladalo to tak jakby nie mial na stale dostepu do neta i robil to u kogos slad po nim zagina od tego czasu zero kontaktu.

Mam wykupiony hosting + domene jeszcze 75 dni. Od pewnego czasu zacza mi sie sie sypac szablon nie dosc ,ze nie przyjmowal aktualizacji to jakies dziwne historie sie z nim dzialy. Z braku pomocy fachowca postanowilem sam pogrzebac i sprobowac cos naprawic. Dodam ,ze jestem komplenym amatorem w tej sprawie , ale patrzac po kodzie zrudlowym mojej strony i oryginalnego szablonu znalazlem gdzie jest spaprane i postanowilem sprobowac dopisac brakujace linijki kodu html i tu pojawil sie problem bo nie moglem sie polaczyc przez ftp. W koncu skontaktowalem sie z administratorem ktory powysylal mi wszsytkie lionki hasla itd.
Z ochota mialem zabrac sie do pracy klikam w swoja strone i tu pierwszy zong dostalem tylko taki komunikat - Błąd łączenia się z bazą danych . No to klikam na panel wprdpresa i tu kolejna niespodzianka

Błąd nawiązywania połączenia z bazą danych

Oznaczać to może, że nazwa użytkownika i hasło znajdujące się w pliku wp-config.php są nieprawidłowe lub że nie możemy nawiązać połączenia z bazą danych znajdującą się pod adresem localhost. Możliwe, że Twój serwer baz danych nie działa.
Czy na pewno wprowadzono prawidłową nazwę użytkownika i hasło?
Czy na pewno wprowadzono prawidłowy adres serwera?
Czy serwer baz danych na pewno działa?

Kompletnie nie wiem co mam z tym fantem zrobic. Klikajac na domeny w moim panelu w az.pl takie same komunikaty.
Dodam ,ze ja nic jeszcze nie grzebalem aby to mogla byc moja wina. Wczoraj wyslalem ticketa do az.pl z prosba o podanie danych do ftp dzisiaj je dostalem i odrazu kolejny problem.

Moze przy pomocy fachowcow cos bym dal rade naprawic .

Nie wiem czy moge cos takiego tu zaproponowac nie moge znalezc odpowiedniego dzialu w razie jak bym zlamal regulamin to prosze napisac usune reszte posta a raczej ogloszenia.

Szukam kogos kto by pomogl mi odrobine w swiecie budowy stron , hostingow itp oczywiscie odwdziecze sie nic za darmo ,bo mi juz rece opadaja sciana.gif
b4rt3kk
Jeśli masz dane do FTP, połącz się, pobierz całą stronę na dysk, wyszukaj plik wp-config.php, w którym są nieprawidłowe dane do bazy.

Masz dostęp do cpanelu? Jeśli tak, to tam znajdziesz dane do bazy danych, które musisz wpisać w powyższym pliku.
Relax.artur
Tak mam wszystkie potrzebne dane ,znaczy chyba mam bo konkretnie to nie bardzo wiem jakie dane mam wpisac ? ale jezeli chodzi o jakies dane ktore dostalem z hostingu typu loging hasla itp to mam to.
b4rt3kk
Cytat(Relax.artur @ 17.10.2012, 23:53:53 ) *
Tak mam wszystkie potrzebne dane znaczy chyba mam bo konkretnie to nie bardzo wiem jakie dane mam wpisac ?

Masz wpisać adres serwera (ale to localhost), nazwę użytkownika oraz hasło do bazy danych, a także nazwę bazy. Te informacje masz w panelu zarządzania (cpanel lub inny) do swojej strony. Pojawia się coś jak wklepiesz adresstrony.pl/cpanel ?
Relax.artur
Cytat
Pojawia się coś jak wklepiesz adresstrony.pl/cpanel ?

Tak pojawia mi sie CP do zalogowanie sie.

Plik znalazlem a czym go otworzyc ma rozszerzenie php z czym to sie je jak to edytowac ?

W ktorym miejscu szukac szablonu bo chyba da sie go jakos edytowac skoro dal sie sciagnac prawda ?
b4rt3kk
Cytat(Relax.artur @ 18.10.2012, 16:36:30 ) *
Tak pojawia mi sie CP do zalogowanie sie.

Plik znalazlem a czym go otworzyc ma rozszerzenie php z czym to sie je jak to edytowac ?

I posiadasz te dane do logowania się? Jeśli tak to się zaloguj i odszukaj dane do połączenia z bazą danych.

Plik możesz edytować dowolnym edytorem tekstowym, np. notatnikiem. Jeśli chcesz kolorowanie składni to jest darmowy edytor notepad++.
Relax.artur

Tak mam dane do logowania i moge sie zalogowac ,ale i tak nie wiem co mam pozmieniac zeby gorzej nie rozwalic sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.