Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wypisujący sugestie domen.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bobo168
Witam,
muszę napisać (lub oprzeć się na gotowcu) skrypt wypisujący podobne domeny do domeny wpisanej przez użytkownika.
Nie mam kompletnie pomysłu jak się za to za brać a 2 godzinne googlowanie nie dało mi żadnej ciekawej odpowiedzi.

Ma ktoś może jakiś pomysł?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedźsmile.gif
modern-web
Musisz określić najbardziej popularne kombinacje, które w przypadku niedostępności wprowadzonej nazwy będą wykorzystwane do utworzenia innej propozycji - tzn. mając "slowo.pl" system przeszuka zbiór najbardziej popularnych kombinacji ze słowem "słowo" i wyświetli je albo po prostu doklei do lub przed wprowadzoną nazwą jakiś zbiór znaków/cyfr/słów -> coś jak "slowo24.pl", "slowo365.pl", "najlepsze-slowo.pl".
W zasadzie nie jest to super trudne smile.gif powinieneś dać sobie radę jeśli choć trochę znasz się na PHP.

(mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem problem)

Pozdrawiam!
Uriziel01
Musisz do swojej wyszukiwarki podpiąć zapis najpopularniejszych fraz. Następnie jeżeli fraza wpisana przez użytkownika (w tym przypadku domena) jest już zajęta generujesz mu listę innych propozycji używając innych popularnych fraz. Sam szablon generowania należy już do twojej inwencji Twórczej (możesz generować jako prefix/suffix, dodawać losowe cyfry czy też łączyć je znakami specjalnymi etc. etc.) jeżeli natomiast chcesz aby proponowane były domeny o podobnym wydźwięku do tej szukanej musisz już użyć jakiegoś silnika który jest w stanie rozkładać pojedyncze frazy na znaki i liczy ich wagi, umożliwi ci to generowanie podpowiedzi w stylu
Cytat
Domena 'słowo' jest już zajęta, może chcesz użyć domeny 'słowa', 'słowem', 'słownie'
itd. smile.gif Ale to już troszkę wyższa szkoła jazdy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.