Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: beanstalkd
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michal_robak
Witam.

Potrzebuje zrobić prosty newsletter z masową wysyłką maili - skrypt musi być optymalny i trwać możlwiie jak najkrócej. Dowiedziałęm się o "beanstalkd" - szybka kolejka wiadomości. Jednak z tego co znalazłem w internecie ni w ząb nie rozumiem jak to ma pomóc w wysyłce maili. Miał ktoś może z tym do czynienia ?
modern-web
Nie miałem z tym do czynienia ale, czy Ty masz zamiar to zrobić z poziomu PHP?
michal_robak
chcę użyć do tego symfony2
MMySlime
To może zapisz sobie wszystkich użytkowników w bazie danych a potem za pomocą pętli wysyłaj do nich wiadomości.
Najlepiej po napisaniu newsa wink.gif
modern-web
Cytat
To może zapisz sobie wszystkich użytkowników w bazie danych a potem za pomocą pętli wysyłaj do nich wiadomości.
Najlepiej po napisaniu newsa wink.gif

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale administratorzy serwerów nakładają ograniczenia na ilość wysyłanych maili w ciągu godziny/dnia/doby/tygodnia także przy 1000 użytkowników byłaby niezła sieczka smile.gif
Chyba, że SMTP, to inna sprawa lecz nieco bardziej skomplikowana niż proste mail.
marcio
Cron.
Ewentualnie zrob sobie skrypt ktory bedzie je rozsylal porcjami.
Np masz 1000 uzytkownikow wyslij do pierwszy 100 zapisz sobie gdzie doszedles z wysylaniem i nastepnym razem wyslij nastepne 100
modern-web
Wpierw niech dowie się jaki jest limit , potem można zacząć działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.