Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Problem ze zmianą \n <br
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kondziu9516
Witam,
Mam taki oto poniższy kod.
Problem w tym, że wyświetla wszystko ładnie po wpisaniu automatycznie pokazuje u dołu, ale nie robi znaczników końca lini (tak jakby <br>)

Jak to zrobić, aby po kliknięciu entera w textarea w divie też się zrobił ?
Oczywiście za pomoc daje +++

Domyślam się że trzeba coś dodać do script co_jest.gif

1. <li>
  2. <label> <b>Opis 1: </b> </label>
  3. <div class="progress_wrap2"><div title="" style=" margin-top:35px; margin-left:40px;" class="tip_north progress_bar2" style="width:100%">
  4.  
  5. <div class="form_input"><textarea onkeyup="document.getElementById('dup2').innerHTML=this.value" style="margin-left:-200px;" name="opisdlugi" id="opisdlugi" cols="" rows="20"></textarea></div>
  6.  
  7.  
  8.  
  9. </div>
  10. </div>
  11. </li>
  12.  
  13. <li>
  14. <label> <b>Nowy opis 1 - widok: </b> </label>
  15. <div class="progress_wrap2"><div title="" style=" margin-top:35px; margin-left:40px;" class="tip_north progress_bar2" style="width:100%">
  16.  
  17. <div id="div"></div>
  18.  
  19. onload = function(){
  20. document.getElementById('opisdlugi').onkeydown = function(){ //wstaw sobie tu inne zdarzenia np. onkeydown
  21. document.getElementById('div').innerHTML = this.value;
  22.  
  23. }
  24. }
  25.  
  26. </script>
  27.  
  28.  
  29. </div>
  30. </div>
  31. </li>
b4rt3kk
  1. document.getElementById('div').innerHTML = this.value.replace(/\n/g, "<br />");
kondziu9516
teraz nie działa w ogóle ;/

1. onload = function(){
  2. document.getElementById('opisdlugi').onkeydown = function(){ //wstaw sobie tu inne zdarzenia np. onkeydown
  3. document.getElementById('div').innerHTML = this.value.replace(/\n/g, "<br />");
  4.  
  5. }
  6. }
  7.  
  8. </script>

nie to nie ma znaczenia ze w php.
spróbuj dac <script type="text/javascript"> nie wiem czy to ma znaczenie, ale sprawdz

a tak w ogole to chciałem Cie przestrzec przed uzywaniem 'innerHTML'. nie jest ona czescia specyfikacji i moze powodowac problemy roznego typu. zamiast niej mozesz uzywac np. funkcji text() frameworka jquery, ktora jest zgodna z wszelkim formatowaniem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.