Cytat(fiasko @ 3.11.2012, 00:43:53 )

Wcześniej pracowałem na bazie i nie byłem wstanie zapisać 5 mln rekordów zanim nie przekroczę limitu czasu serwera na wykonanie skryptu.
jeśli obrabiasz duże ilości danych to nie prościej wykupić jakiś najtańszy VPS byś miał dostęp do PHP spod konsoli?? nie miałbyś takich limitów czasowych - ale fakt, przynajmniej spojrzałeś innym okiem by zrobić to optymalniej... lub te dane mógłbyś obrabiać na lokalnej maszynie a dopiero potem wyniki przesłać na serwer...
Cytat(fiasko @ 3.11.2012, 00:43:53 )

Wpadłem więc na pomysł aby agregować te dane w zmiennej i zapisać na koniec do jednego pliku.
co to znaczy, że agregujesz dane w zmiennej?? czy te dane są przyrostowe i zwiększają tą zmienną z upływem czasu?? tzn. potrzebna pamięć skryptu rośnie stale zapewne... czemu danych nie zapisujesz na bieżąco do pliku linia po linii??
SplFileObject::fwrite, a plik otwórz z modyfikatorem "a"...
swoją drogą trochę interesowałem się strumieniowymi bazami danych (nastawionymi na określone zdarzenia) i gdyby nie brak czasu to miałem pisać prostą implementację na swoje potrzeby bez implementacji języka SQL, z tym, że to raczej Cię nie interesuje gdyż to już programowanie sieciowe ;]