if($(#jakas_podstrona).is(':visible') { //#jakas_podstrona to cała jedna podstrona albo jakaś jej część bądź po prostu jakiś formularz //który jeśli będzie widoczny to zadziała cała obsługa zdarzeń dla elementów w nim zawartych a jeśli nie jest widoczny to nie ma //żadnej obsługi zdarzeń //tutaj dopiero całość np. $('#link').click(function(){ //coś tam coś tam }); }
czyli jeśli jakiś tam content jest widoczny -jestem na pewnej podstronie, to dopiero wtedy działają wszystkie clicki i inne zdarzenia
czy może być po prostu obsługa zdarzeń dla każdego elementu w całym serwisie bez żadnych instrukcji warunkowych np.
$('#link').click(function(){ //coś tam coś tam }); $('#link_z_innej_podstrony').click(function(){ //która aktualnie nie jest widoczna //coś tam coś tam }); $('#img_z_jeszcze_innej_podstrony').hover(function(){ //która aktualnie nie jest widoczna //coś tam coś tam }, function(){ //coś tam });
czy ma to jakieś znaczenie? W całym tym pliku mam kilkanaście takich warunków tylko dlatego, że tam akurat muszą one być ale większość jest zdefiniowanych bez instrukcji if
czy to błąd?
Pewnie znowu niezrozumiale napisałem?