Próbuję edytować rekord w bazie danych, oto fragment kodu:
if($id==4) /*Modyfikowanie*/ { if($mid) /* ID rekordu do modyfikacji */ { { if($pid==$rekord[0]) { $nazwa=$rekord[2]; break; } /* Przesyłam zmienną pid, która jest id tabeli, której nazwy szukam */ } if($uprawnienia>1) /*Jeżeli jestem uprawniony, do dalej */ { print(" $nazwa $tytul $opis $link $autor $data $typ $mid $pid"); /*Tutaj testowo wypisuje sobie wszystkie zmienne mysql_query("UPDATE '$nazwa' SET tytul='$tytul', opis='$opis', link='$link', autor='$autor', data='$data', typ='$typ' WHERE id='$mid';"); } else print("Nie masz uprawnień do wykonania tej operacji."); mysql_close($sql); } }
Więc po krótce. Mam tabelę projektów projekty, a w niej nazwy tabel dotyczących poszczególnych projektów. Skrypt dostaje pid (id projektu, stąd mam nazwę tabeli), mid (id wpisu do edycji), oraz wszystkie pola (z formularzy). Jak wypisuję te zmienne, wszystko jest idealnie - mam nazwę tabeli, mam odpowiednie ID. Ale jednak nniestety nic się w bazie nie zmienia.
Prosze o pomoc, już prawie cały projekt mi trybi, a z tym nie mogę sobie poradzić ;/ Może potrzeba jakiś dodatkowych informacji? Chętnie przedstawię.
Pozdrawiam